Versenybe lendültek

2021.02.01. 21:14

Túl vannak az első ökölcsapásokon

Hosszú, verseny nélküli időszakot követően vége hivatalos keretek között léphettek szorítóba a honi ökölvívás képviselői. A Miskolc melletti Szikszón a tapasztalatszerzés örömével, no és néhány éremmel gazdagodtak a fehérvári bokszolók.

Ferencz Balázs

Turós Arnold (balra) büszke tanítványaira: Nagy E. (b–j), Frank D., Sárosdi P., Tóth A., Horváth E.

Fotó: FKSE

Harminc egyesület 126 ökölvívója húzott kesztyűt a IV. Xixo Ökölvívó Kupán, ahol immár a székesfehérvári bokszolók is harcba szállhattak. Bár a Varkocs Box Club, valamint a Fehérvár Küzdősport SE növendékei igyekeztek mérkőzésekkel színesíteni az edzések szürke sorozatát eddig is. A kemény felkészülés közepette január 16-án házi versenyen csaptak össze az öklözők, január 23-án pedig a Győri Küzdőnapokon léptek kötelek közé. Az idei év első hivatalos versenye volt a Xixo Kupa, mely már országos megmérettetésnek számított. Turós Arnold vezetőedző irányítása alatt öt fehérvári ökölvívó mérettette meg magát. A 12 éves Frank Dominik, aki a tréner által megálmodott és kidolgozott Bajnok program – 6 évestől a felnőtt versenyzői korig mindig az adott korcsoportnak megfelelő, sokoldalú mozgásfejlesztésen alapszik, az eredményességre 17 éves korban törekednek – egyik résztvevője, idén érte el a versenyzői életkort, s ezen a viadalon debütált. Nem is akárhogyan, mert megnyerte a súlycsoportját (46 kg), s emellett a serdülő korcsoport legjobb versenyzőjévé is megválasztották. Az ifjú titánnak különösen jót tett, hogy a viadal előtti, vecsési kesztyűzésen alaposan elverte 60 (!) kilós ellenfelét…

Sárosdi Patrik (junior 75 kg) élete első meccsén egy végig szabálytalankodó riválissal szemben maradt alul.

Tóth Adrián (junior, 85 kg) a ringrozsdát lerázva magáról magabiztosan verte minden ellenfelét, s így a kupa első helyén zárt.

A kétszeres magyar bajnok Nagy Evelin (ifi, 57 kg) az első napon még nem mozgott elég olajozottan, de hozta meccseit, a vasárnapi döntőben azonban nagyon szépen bokszolt, de a helyiek többszörös bajnokától szoros pontozással kikapott.

Turós Arnold (balra) büszke tanítványaira: Nagy E. (b–j), Frank D., Sárosdi P., Tóth A., Horváth E.
Fotó: FKSE

Horváth Erik (felnőtt, 75 kg) első menetes kiütéses győzelemmel került a döntőbe. A fináléban azonban hatalmas csatát vívott rutinosabb, erőszakosabb ellenfelével. Kiegyenlített volt a küzdelem, de nem neki kedvezett a bírák döntése.

Turós Arnold vezetőedző szerint igazán hasznos volt a kétnapos torna, nem csupán a boksztudást csiszolhatták, de picit foglalkozhatott a fiatalok lelki felkészítésével is.

Nem állnak le a Varkocs és a Fehérvár KSE öklözői, a hétvégén Nagykanizsán kesztyűznek, majd a hónap végén ugyancsak Kanizsán vesznek részt egy pofonpartin. Az ifik, Balogh Bálint és Nagy Evelin február 25–27. között az Énekes István Emlékversenyen szállnak ringbe, a serdülők és a juniorok pedig a március 10–13-i Utánpótlás Magyar Kupára készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában