Megvan a rekord

2021.02.07. 21:38

Története legjobb alapszakaszát zárta a Hydro Fehérvár AV19

Miután hosszabbításban kikapott, egy pontot szerzett Klagenfurtban, de az osztrák ligában így is eddigi legjobb alapszakasz szereplésére tett pontot a Hydro Fehérvár AV19. Jó iramú harcos rangadóval zártak Hári Jánosék, megvolt az esélyük a győzelemre.

Németh Krisztián

Kornakker Dániel (balra) csak az első harmadban tudta állni a klagenfurti rohamokat

Fotó: KAC

A Hydro Fehérvár AV19 a biztos harmadik hely birtokában veselkedhetett neki a negyven etapból rohanás utolsó „métereinek”. Tét nélküli volt a derbi, de akár egy extra éles középszakasz, hovatovább rájátszásbéli meccsnek is elment volna. A „tuti” második házigazdák kezdetben óriási ütemet diktáltak, letámadtak, és komoly nyomás alá helyezték a fehérváriak kapuját. Kornakker Dániel az első harmadban kitett magáért a ketrec előtt. Jaroslav Janus továbbra is „babázik”, hogy gyermeke születését kellőképpen átélve a középszakaszban már a korongot „babusgassa” a lepkésben.

Ám Szabó Dániel már visszatért, egyelőre a negyedik sorban. Az is elég acélos az AV19-ben, ők hozták össze a vezető gólt! A játékrész közepe felé járt a meccs, amikor egy gyors akció végén a több mint egy hónapot kihagyó Szabó Dani passzából Mika Lahti lőtt a kapuba, 0-1.

Kornakker Dániel (balra) csak az első harmadban tudta állni a klagenfurti rohamokat
Fotó: KAC

Szegény Gyenes Dávidot komolyan leforrázták. A Titánoktól felhozott kapus, a szünetben a kisebb sérülést szenvedő Kornakkert váltva még szinte még fel sem ocsúdott, hogy pályája során második alkalommal védheti a nagy csapat ketrecét, máris gólt kapott. Matthew Fraser elég gyorsan gondoskodott a második harmadban az egálról, 1-1. Ám kiegyenlítettebbé vált a játék, Antti Karhula együttese jóval felszabadultabban tudott jégkorongozni. Jó kis meccset vívott a két csapat, végig nyílt volt a találkozó. A mieinktől nem hiányoztak a finom megoldások és a harciasság sem, keményen beleálltak Háriék a párharcokba. Gól azonban nem született a rendes játékidőben.

Furcsán sült el a hosszabbítás. A fehérváriak jó másfél percen keresztül dédelgették a korongot a harmadukban, majd támadásnál elvesztették, Johannes Bischofberger pedig egy az egyben megverte Gyenest, 2-1.

A Fehérvár klubrekorddal felérő 75 ponttal zárta az alapszakaszt, ez egyel több, mint amennyit a néggyel több fordulós 2018/19-es szezonban gyűjtött. Akkor az csak a 6. helyre volt elég.

JEGYZŐKÖNYV

Klagenfurt–Hydro Fehérvár AV19 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) – h.u.

Klagenfurt, zárt kapuk mögött. Vezette: Bulovec, Siegel, Gatol, Zgonc.

Klagenfurt: Madlener – Schumnig, Strong (1), Witting, Hundertpfund (1), Bischofberger 1 – Postma, Unterweger, Haudum (1), Koch (1), Fraser 1 – Vallant, Steffler, Petersen, Ticar, Ganahl – Obersteiner, Gregorc, Sticha, M. Geier, S. Geier. Vezetőedző: Petri Matikainen.

Fehérvár AV19: Kornakker (Gyenes) – Campbell, Stipsicz, Kuralt, Hári, Hargrove – Horváth M., Caruso, Erdély, Bartalis, Petan – Geiger, Szabó B. (1), Sárpátki, Sarauer, Kähkönen – Szabó D. (1), Lahti 1, Mihály Á.. Vezetőedző: Antti Karhula.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Kapura lövések: 36-21

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában