2021 első AFC-győzelme

2021.02.14. 22:26

Okos és taktikus csákvári siker született

A Merkantil Bank Liga NB II. 24. fordulójában az AFC Csákvár egy félidőt játszva emberhátrányban győzte le a Kaposvári Rákóczi FC csapatát.

Káldor András

Sejben Viktor (sárgában) kétszer vette be a kaput

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

AFC Csákvár–Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (2-0)

Felcsút, zárt kapuk

Vezette: Görög (Király, Ország)

AFC Csákvár: Markek – Major G., Vaskó, Tányéros, László – Mészáros D., Posztobányi – Kocsis B. (Koch, 87.), Mim (Nándori, 90.), Sejben (Baracskai, 79.) – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede

Kaposvár: Pogacsics – Úr (Nagy T., 54.), Dvorschák, Zólyomi – Nagy J. (Farkas B., 46.), Zsirai, Erdei, Gál M. (Andric, 46.) Hadaró – Balázs Zs. – Szarka (Wachtler, 46.). Vezetőedző: Várhidi Péter

Gól: Sejben (14., 25.) Kiállítva: Posztobányi (41.)

A szerdai MOL Magyar Kupa meccs után játékra alkalmatlan volt a csákvári centerpálya, így ezt a bajnokit a Pancho Arénában rendezték meg.

Sejben Viktor (sárgában) kétszer vette be a kaput
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A 2. percben Kocsis Bence szögletét Vaskó Tamás a hoszszú saroknál centiméterekkel fejelte a keresztléc fölé. A 14. percben Kocsis B. tálalt az érkező Sejben Viktor elé, a csatár megszelídítette a labdát, és gyönyörű gólt lőtt a hosszú sarokba, megszerezve ezzel első idei találatát, 1-0. A kapott gólt követően érezhetően többet kezdeményezett a Rákóczi FC, dacára ennek újabb gólt kapott. A 25. percben Kocsis B. hatalmasat küzdött a baloldalon egy labdáért, majd középre adott, és az érkez ő Sejben 12 méterről bal alsó sarokba lőtt, 2-0. A 28. percben Sejben triplázhatott volna, Daru Bence ugratta ki a felezővonaltól induló támadót, aki 16 méterről a jobb alsó sarokra lőtt, ám Pogacsics Krisztián bravúrral szögletre mentett. Hasonlóképpen alakult a 32. percben, egy az egyben lőhetett kapura Sejben, de ezt a párharcot is Pogacsics nyerte.

A 41. percben Posztobányi Patrik, miután letarolta Zsirai Martint, megkapta második sárga lapját, így idő előtt befejezte a találkozót. A szünetben hármat is cseréltek a vendégek, ettől függetlenül ismét nem figyeltek a 60. percben Sejbenre, aki ezúttal ahelyett, hogy az üresen álló Kocsis B. elé passzolt volna éles szögből a bal sarok mellé lőtt 15 méterről. A 77. percben Markek Tamás remek ütemben hárította Farkas II Balázs emelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában