Az akarat hiányzott

2021.02.22. 19:48

Leblokkolt Mohácson a Gárdony-Pázmánd NKK

Pontok nélkül maradt a Gárdony-Pázmánd NKK a női kézilabda NB I/B 13. fordulójában. A tópartiak átnyújtották a pontokat a Mohácsi TE 1888 együttesének.

Ferencz Balázs

Virincsik Anasztázia nem borúlátó, bízik benne, hogy felpörög a csapat, s harcol majd a Kozármisleny ellen Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mohácsi TE 1888–Gárdony-Pázmánd NKK 24-18 (15-9)

Mohács, nézők nélkül. V.: Őri, Pozdena.

MTE 1888: Radochay – Jakab 1, Takács E. 2, Kaló 5, Rittlinger 5, Takács K., Hahner. Csere: Fürdős – Fehér 4/2, Kanyó 2/1, Policsek 2, Spán, Grünfelder-Tóth 1, Bozsovics 1, Dömse 1. Vezetőedző: Markoc Gabriella.

Gárdony-Pázmánd NKK: Binó – Vörös 2, Czuczu 1, Becséri 2, Nagy A. 2, Hamuth 3, Hrabovszky. Csere: Németh Zs., Magyar N. (kapusok), Szűcs N. 5, Pervein 1/1, Pados, Győrffy 2, Ágoston, Rezneki. Edző: Virincsik Anasztázia.

Kiállítások: 4 ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3 ill. 2/1.

Virincsik Anasztázia nem borúlátó, bízik benne, hogy felpörög a csapat, s harcol majd a Kozármisleny ellen
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Kis túlzással élve: a gárdonyi lányok már akkor elvesztették a Mohácsi TE 1888 elleni másodosztályú rangadót, mikor leszálltak a buszról a Baranya megyei város sportcsarnoka előtt. Hiába lépett pályára ugyanabban az összetételben Virincsik Anasztázia együttese, mint egy héttel korábban a Szekszárd ellen aratott tetszetős diadal alkalmával, már az első perctől leblokkolt. Már a második percben kiállítást kapott Hamuth Lili, s az emberfórt ki is használták a hazaiak, 5-1. A Gárdony-Pázmánd NKK próbált futni az eredmény után, azonban ezen a napon sem energia, sem akarat nem volt a csapatban, de leginkább abban rejlett a Fejér megyeiek sikertelensége, hogy nem álltak készen a csatára. A kapusteljesítmény hiánya is rányomta bélyegét a mezőnymunkára, s a hazaiak vezérét, Kalót sem tudták kivenni a játékból. A tóparti egyletben a jobb szélen, jobb kezes dobásokkal operáló Szűcs Noémi tartotta a lelket, de egyedül kevés volt az alacsony termetű, ámde gyors lábmunkával támadó és védekező – egyébként azonos játékerőt képviselő – hazaiak ellen. Főként támadásban vétettek rengeteg hibát a gárdonyi lányok, lövések nélkül pedig nem lehet gólokat termelni.

Az első félidőt hatgólos mínusszal zárták a vendégek, amit a szünet utáni periódusban próbáltak kozmetikázni. A Mohács ugyan nyolc percen át nem talált be, de ugyanezen szakaszban a gárdonyiak sem férkőztek közelebb, 10 percen át nem dobtak gólt… Nem is csoda, hogy a pontok az immár negyedik helyen álló Mohácsnál maradtak.

– A taktikai elemeket nem láttuk vissza a pályán, nem úgy érkeztek meg a meccsre a lányok, mint kellett volna – fogalmazott az edző, Virincsik Anasztázia. – Mi vagyunk az erősebb alkatúak, de ők kényszerítették ránk az akaratukat, nem pedig fordítva. Ha pedig a sportban nem a te akaratod érvényesül, nem nyerhetsz. Egy héttel korábban a csapat nyert, most azonban el kell gondolkodniuk a lányoknak a csapatban betöltött szerepükön. A Kozármisleny ellen szombaton fogcsikorgatva kell játszani az első másodperctől.

A következő bajnokin és a hátralevő találkozón sem léphet pályára a Gárdony-Pázmánd NKK színeiben Piller Kármen. Az FKC-tól vette volna kölcsön a klub a 21 éves kézist, de játékjogát nem adta ki legutóbbi munkáltatója, a szerb Zork Jagodina, miután a magyar játékos ottani kölcsönszerződését nem bontották fel a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában