Dunaferr DUE Dutrade FC

2021.02.17. 07:12

Kivágták a rezet a futsalosok

A Dunaferr DUE Dutrade FC futsalcsapata a bajnokság alapszakaszának 18., záró fordulójában meglepetést okozva a második félidei teljesítményüknek köszönhetően győzte le az Aramis SE együttesét.

Káldor András

Dorogi Benjamin (fehér) és társai jól játszottak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaferr DUE Dutrade FC–Aramis SE 5-2 (2-1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi 1, Dorogi, Bartha 1, Németh L. 1. Csere: Danó, Boldizsár 2, Szili, Szabó, Kürti. Vezetőedző: Facskó József.

Aramis SE: Vámosi – Moga E., Harnisch, Sáhó, Boznánszky. Csere: Fülöp 1, Temesi, Bita, Papp Zs., Gémesi, Papp B., Gál, Jenei 1. Vezetőedző: Moga Flavius Lorant.

A találkozónak igazi tétje csak a vendégeknek volt, akik győzelemmel megelőzhették volna az FTC-Fischer Klíma gárdáját, bár ehhez kellett a népligetiek veresége, így tehát nem a saját kezében volt az Aramis sorsa. Más kérdés, hogy a Fradi is méretes zakóval (4-8) zárt Nyírgyulajon.

Október óta nem tudott nyerni a Dunaferr DUE Dutrade FC a jól ismert előzmények, a fő támogató visszalépése után. A jobbára fiatalokkal felálló vendéglátók azonban amolyan minden mindegy alapon, és nem utolsó sorban a bizonyítás vágyától fűtve vághattak neki az összecsapásnak.

Dorogi Benjamin (fehér) és társai jól játszottak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Csupán másfél perc telt el a kezdő sípszótól, amikor egy pontrúgás-kombináció végén előnyhöz jutott az Újváros, Németh László közelről talált be, 1-0. Aztán 12. percben Jenei Krisztián használt ki egy hazai védelmi hibát, 1-1. Majd a 16. percben Németh L. rázta le magáról őrzőjét, végigrohant az egész pályán, Boldizsár Csabához játszott, aki nem hibázta el a ziccert, 2-1. A játékrész végén akár növelhette volna előnyét a házigazda, ha pontosabbak a befejezéseknél.

A szünet után élesebbé vált az Aramis játéka, mezőnyben nagyobb fölénybe kerültek, ennek ellenére a 38. percben Bartha Roland egy labdaszerzés után gurított a jobb alsó sarokba, 3-1. A budaörsi gárda ezt követően már kockáztatott, ám mindezt nem kísérte szerencse, hiszen előbb a 39. percben Csányi Dávid, majd egy perccel később Boldizsár is bevette az üres kaput, 5-1. Hat másodperccel a lefújás előtt még Fülöp Viktor kozmetikázott az eredményen, 5-2.

Folytatás hétfőn az alsóházban, szintén az Aramis SE ellen, de Budaörsön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában