A győzelem reményében

2021.02.11. 19:50

Jöhet az újabb fehérvári diadal

A női kézilabda K&H Liga 11. fordulójában a tavaly még a tabella élmezőnyébe tartozó Érd csapatát fogadja az Alba Fehérvár KC együttese pénteken 18 órától.

Káldor András

Forrás: pixabay.com

2013 és 2018 között sorozatban hatszor is bronzérmes lett az Érd az NB I-ben, ám 2020-ban az összellenzéki önkormányzat megvonta a támogatást, és a szélrózsa minden irányába távoztak ezután a játékosok, és az edzői stáb. Szinte teljesen új garnitúrát toboroztak, mivel csupán néhány fiatal maradt meg hírmondónak a klubban. A vezetőedzői teendőket a Békéscsaba korábbi mestere, Horváth Roland vette át, míg a keretben több egykor a fehérváriakat erősítő játékost találunk. Győrffy Alexandra, Kiss-Walfisch Mercedesz, és Sztankovics Réka is hosszabb-rövidebb tagja volt az Alba FKC-nek, így aztán nem lesz ismeretlen számukra a Köfém Sportcentrum.

A héten eldőlt, hogy az Alba a Tippmix Magyar Kupa 4. fordulójában február 19-én visszatér Debrecenbe, ahol a múlt pénteken sikerrel zárta a bajnokiját (31-27) a DVSC-Schaeffler ellen. Ez a győzelem mindenesetre nagy lökést adhat a gárdának a folytatásban, és a cívisvárosban látott lendületes második fél-

időben nyújtott teljesítményt megismételve ma este újabb pozitív élménnyel gazdagodhatnak Józsa Krisztián tanítványai.

– Valami azt súgta, hogy lehet keresnivalónk Debrecenben, főleg a második félidőben nyújtottunk nagyon jó teljesítményt, de úgy gondolom, hogy 31 gólt dobni komoly támadójátékról vall. Ezt kellene megismételnünk hazai pályán az Érd ellen. Nem lesz könnyű, de itthon mindenképpen nyernünk kell. Az Érd jó csapat, találkoztunk velük a felkészülés során, ismerjük őket, és a héten maximálisan fel is készültünk rájuk. Ismételten a védekezés lesz a kulcs, hogyha az rendben lesz, akkor a támadójátékunkat kell megoldani. Ismerjük az ellenfél játékait, ők is ismerik a miénket, de minden játékot le lehet egy kicsit másképpen játszani, ki lehet próbálni, hogy az adott taktikai elemekre hogyan reagál az ellenfél. – fogalmazott a fehérváriak szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában