Kanári-szigetek

2021.02.11. 20:08

Gran Canarián az öttusázók

Vasárnap utaztak és tíz napot töltenek a Kanári-szigeteken a legjobb magyar pentatlonisták.

Horog László

Gallai István, a szövetség főtitkára

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap indultak Budapestről, Frankfurt érintésével értek Gran Canariára az öttusa-válogatott tagjai, a volánosok közül Kovács Sarolta, edzőpartnereként Salga Gergő, valamint a fizikai felkészítésért felelős volános edző, Vitéz László kelt útra. Az Alba Öttusa SE képviseletében az ötkarikás kvótára hajtó Alekszejev Tamara, valamint az őt kísérő vívóedző, Varga Zoltán szállt repülőre. Az AÖSE színeiben sportoló Ormándi Rebeka – Alekszejevvel készül a hétköznapokon – két hete lovas sérülést szenvedett, részleges bokaszalag-szakadás miatt nem utazhatott.

Gallai István, a szövetség főtitkára
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Bár helye lett volna a küldöttségben, a volános Demeter Bence és a KSI versenyzője, Kasza Róbert úgy döntött, nem repül, hazai környezetben jobban tudnak készülni a feladatokra. A hazai öttusasportban mindössze ketten rendelkeznek tokiói kvótával – június közepéig lehet jogosultságot szerezni –, a Volán Fehérvár két pentatlonistája, Kovács és Demeter –, a többiek érthetően arra hajtanak, hogy indulási jogot szerezzenek. A MÖSZ által finanszírozott edzőtáborban optimálisak a feltételek, a hőmérséklet masszívan 20 fok feletti, nyitott medencében úsznak a sportolók, tíz versenyzőnk gyakorol. Az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám csütörtökön megnyugodhatott, ugyanis a csomagja négy nap késéssel végre megérkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában