kosárlabda

2021.02.02. 19:56

Feljövőben levő ellenféllel

Az Alba Fehérvár csapata a férfi-­kosárlabdabajnokság 9. fordulójából pótolt összecsapáson a Kaposvár KK vendége lesz szerdán 18 órától a Kaposvár Arénában.

Káldor András

Vojvoda Dávid pontjaira nagy szükség lesz ismét

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem vár sétagalopp a kék-fehérekre Somogyban, mivel a házigazdák, mióta Nikola Lazic vette át a vezetőedzői posztot, menetelnek a bajnokságban, és egymás után meglepetéseredményekkel örvendeztetik meg szurkolóikat. Lazic december közepén került a Delfinekhez, akik akkor két győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella alján kullogtak. Azóta ez változott, most már hét győzelem áll a nevük mellett. Elkapták a címvédő Falco KC, az Atomerőmű és a PVSK csapatait is, úgyhogy igencsak figyelni kell a fehérváriaknak rájuk.

Vojvoda Dávid pontjaira nagy szükség lesz ismét
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A két csapat az előző, félbeszakadt szezonban csupán egy alkalommal találkozott, Fehérváron 99-88-ra győzött az Alba. Akkor az első és a harmadik negyedben a támadó lepattanókkal akadtak problémáik, emiatt fel tudott zárkózni ellenfelük, ám a kulcspillanatokban mindig tovább tudtak lépni támadásban, és kosarakat értek el, így átlendültek a kisebb holtpontokon.

Elsősorban a kaposváriak irányítójára, Morris Curryre, Milos Miliszavljevicsre, valamint Earl Riversre kell figyelniük a fehérváriaknak, mindhárman igen ponterős játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában