CESA

2021.02.01. 16:12

Fejér megyei erősemberek a dobogó tetején az év első crossover OB-jén

Székesfehérváron, két helyszínen csaptak össze az ország erősemberei a CESA® Crossover Téli Ob 2021 keretei között a hétvégén.

Elekes Gergő

A láncos lengő mindig megizzasztja a versenyzőket

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Nemrégiben egy új erősember szervezet alakult Central European Strongman Association, azaz CESA® néven, melyet maguk a sportolók hoztak létre, hogy jobban érvényesülhessen önérdek-képviseletük. A szervezet nem tétlenkedik, január 30-án a koronázóvárosban már meg is tartották idei első crossover országos bajnokságukat. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a crossover azt jelenti, hogy a különböző erősportok minden szegmenséből felhasználnak gyakorlatokat a szervezők a minél színesebb összecsapások érdekében.

A zárt kapus verseny kamionhúzással kezdődött, mely során a Predator Gym udvarában egy 9,5 tonnás járművet kellett egy hám segítségével 20 méter hosszúságban elvontatniuk a sportembereknek. Ezt a kétkezes sziklalökés követte, itt egy 51 kg-os kerek követ kellett a lehető legnagyobb távolságra elhajítani.

Mounier Stephane a fiataloknál is gyorsabban húzta el a kamiont
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezt követően a versenyzők átvonultak a fehérvári Cutler termébe, ahol további 3 versenyszám várta őket. Szezonon kívüli időszakban általában tekintettel vannak a szervezők a téli pihenőre, ezért most nem 280 kg, hanem „csak” 240 kg-os láncos lengővel készültek, ezt kellett a versenyzőknek 10 méteren cipelniük az edzőteremben harmadik próbaként. A negyedik feladat egy nyomógyakorlat volt, mely során három különböző súlyú erősember eszközt (egy 100 kg-os rönköt, egy 48 kg-os óriás egykezes súlyt és egy 48 kg-os kettlebellt) kellett felemelniük, utóbbit kétszer is. A napot a bothúzás zárta.

Mészáros Dávidnak sikerült a címvédés
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén Fejér megyei diadal született, szoros küzdelem árán az első helyen címvédés történt, a sárosdi Mészáros Dávid 24 ponttal ismét nem talált legyőzőre. Másodikként a zichyújfalui Vizi György finiselt 23 ponttal, míg a dobogó legalsó fokára a tatabányai Kiss Tibor léphetett fel, aki 20 pontot szerzett.

A láncos lengő mindig megizzasztja a versenyzőket
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Masters kategóriában a fehérvári Mounier Stephane léphetett fel a dobogó legfelső szintjére 29 ponttal, aki 5 versenyszámból 4-et meg is nyert, őt a tavalyi év masters OB győztese, Szegi Attila követte 24 ponttal, harmadik helyen pedig egy visszatérő veterán, a budapesti Németh Gábor zárta a napot.

A titánok csapata
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Legközelebb február 6-án Polgárdiban találkoznak egymással a versenyzők, ahol zárt kapuk mögött rendezik meg a Prémium Téli Liga 2. fordulóját. Pihenni ezután sem lesz sok idejük, február 13-án ugyanis újabb megmérettetés várja őket Pusztakovácsiban, ahol a CESA® Felföldi Challenge Téli OB következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában