Erősemberek

2021.02.15. 19:41

Fehérvári bajnokai lettek a Felföldi Téli OB-nek

A hétvégén Pusztakovácsiban találkoztak egymással az erősemberek a CESA® Felföldi Játékok Challenge téli országos bajnoksága során, hogy open és masters kategóriákban mérkőzzenek meg egymással.

Elekes Gergő

Vass István a kaminhúzás után

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Szombaton tizenegy skót szoknyába, azaz kiltbe öltözött titán sorakozott fel a „rajtvonalon”, hogy öt versenyszámban mérjék össze erejüket. Közülük heten az open, míg négyen a masters kategóriában vágtak neki a kihívásoknak, melyek a klasszikus Felföldi és az erősember versenyelemekből lettek összemixelve, ahogy azt már korábban megszokhattuk.

Az első feladat során egy 9 tonnás kamiont kellett egy hám segítségével 18 méteren elhúznia a versenyzőknek. Ezt az open stone kőlökés követte, mely során egy 7,8 kg súlyú követ kellett minél távolabbra hajítani egy kézzel arc mellől. Harmadik próbaként a 17 kg-os láncossúly hajítás várt a versenyzőkre, míg a negyedik feladat az úgynevezett vegyes pakolás volt, ahol három különböző tárgyat (esetünkben egy 80 kg-os pajzsot, egy 97 kg-os sziklát és 98 kg-os malomkövet) kellett 135 cm magasra, egy teherautó platójára felrakni. A sort a 4,5 méter hosszú, 45 kg súlyú pózna dobás zárta, ahol a feladat a monstrum átfordítása volt.

Vass István a kaminhúzás után
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Open kategóriában nagyon kiélezett versenyre került sor a székesfehérvári Vass István és a sárosdi Mészáros Dávid között, és bár pontegyenlőséggel (32 pont) mindketten az élen végeztek, több részelsőségének köszönhetően végül Vass István állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Őt Mészáros Dávid és Boros Szabolcs követték (22 pont).

Mounier Stephane figyeli teljesítményét
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mastersben szintén fehérvári diadal született. Az októberben saját korosztályában classic ob-címet bezsebelő Mounier Stephane ugyanis nem talált legyőzőre, és egy szám, a vegyespakolás kivételével mindent megnyert, 19 ponttal így ő végzett az élen. Másodikként 15 ponttal Szegi Attila finiselt, míg a harmadik helyet 10 ponttal Dusnoki Imre húzta be.

Az elmaradhatatlan csoportkép
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában