DKKA

2021.02.20. 09:47

Ezúttal szó sem lehet hibázásról

A női kézilabda K&H Liga 12. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA a sereghajtó EuBility Group Békéscsaba ENKSE csapatával találkoznak szombaton 17 órakor a Városi Sportcsarnokban.

Káldor András

Szükség lesz Szalai szervezőkészségére

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egyben megegyeznek a csapatok, mindketten a héten búcsút mondhattak a Tippmix Magyar Kupa további küzdelmeinek. Az újvárosi lányok Kisvárdán 28-26-ra kaptak ki a múlt szombati bajnoki után ismét, bár egészen a végéig harcban voltak a győzele­mért.

Mentségükre szolgáljon, hogy a kulcsfontosságú mai rangadó miatt Hlogyik Petra, Bulath Anita, Szalai Babett, illetve Kazai Anita is pihenőt kapott a szakvezetéstől. Ám azok, akik a pályán voltak, a kiesés ellenére is helytálltak. A Csaba pedig Érden szenvedett 34-28-as vereséget úgy, hogy sokáig tartotta magát, és csak az utolsó tíz percben lett nagyobb különbség a csapatok között.

Tavaly januárban találkoztak legutóbb, akkor Újvárosban 32-27-es hazai sikerrel zárult a mérkőzés. Ám mint ismeretes, más volt az összetétele mindegyik társaságnak, bár maradtak azért meg néhányan közülük. Így a DKKA-­ban most is ott lehet a pályán Szalai Babett, Ferenczy Fruzsina, Kazai Anita, Nick Viktória és Krupják-Molnár Beatrix.

Szükség lesz Szalai szervezőkészségére
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Békéscsaba az eddig lejátszott tizenegy meccsen egy pontot sem szerzett, a liga utolsó helyén áll, a papírformát nézve ma sem a viharsarki együttes lesz az összecsapás esélyese. A vendéglátók nem titkolják, hogy a hét mérkőzései közül egyértelműen a Békéscsaba elleni volt a fontosabb, és mint azt Vágó Attila vezetőedző elárulta, a remélt sikerért a keddi kupameccset is „feláldozták”.

– Az egész hetet úgy építettük fel, hogy szombatra legyünk kihegyezve, a kupameccset felkészülésnek fogtuk fel, a heti munkát úgy végeztük el, hogy szombatra legyen kész a csapat. A Békéscsaba az életéért küzd, de nekünk, ha törik, ha szakad, itthon kell tartanunk mind a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában