Hári-tripla Bécsben

2021.02.28. 18:45

Esélyt sem adva a házigazdáknak 6-1-re nyert a Hydro Fehérvár AV19

A többi között Hári János mesterhármasának köszönhetően a második harmadra eldöntötte a Bécs elleni idegenbeli találkozót a Hydro Fehérvár AV19. Négy gólt emberelőnyből, egyet hátrányból szereztek hokisaink, akik diadallal feledtették a középszakaszban eddig mutatott gyengélkedésüket.

Németh Krisztián

Hári János (háttal) mesterhármast szerzett Bécsben Fotó: Leo Vymlatil Fotó: Leo Vymlatil

Fotó: Vymlatil/Weitsicht.cc

A lemenő nap sugarai festőien szűrődtek be az Erste Bank Arénába a fehérváriak kapuja mögül. A középszakasz mérsékelt eredményei után reménysugárra is vágytunk, hiszen az elmúlt hónapok eredményességéhez képest kevesebbel, többnyire nulla ponttal kellett beérnünk.

Nem kezdett rosszul az AV19, öt perc után nem sokon múlott, hogy beakadjon egy jó lövés. Hogy Ali Wukovitsot, a hazaiak második legponterőssebb játékosát – a napon és az ellenfélen kívül – mi vakította el az első harmad derekán, nem tudjuk, de az osztrák centert tizenkét perc után végleges fegyelmivel lezavarták a jégről! Az ebből adódó emberelőnyt pedig gólra is váltották Antti Karhula legényei.

Hári Jánosról megfeledkezett a bécsiek védelme, a csapatkapitány pedig nem kegyelmezett, 0-1. Szárnyra kapva a Fehérvár aztán beszorította a házigazdákat, a harmad vége viszont már utóbbiaké volt, de emberhátrányban állta a sarat a védelem. Kettőből kettő! A középső játékrész elején az AV19 az újabb emberelőnyt gyors, pazar ellentámadással koronázta meg és megduplázta előnyét, Andrew Sarauer tanári indítását Alexander Petan váltotta gólra, 0-2.

Hári János (háttal) mesterhármast szerzett Bécsben Fotó: Leo Vymlatil

Akkor is remekül ment a játék, ha az ellenfél volt nagyobb létszámban a jégen: egy saját harmadban elvégzett buli után, az elmélázó védő mellett Erdély Csanád lépett meg és egy az egyben becsapta a kapust, 0-3! Érthetően nem tetszett a fehérváriak vakító teljesítménye a házigazdáknak és ahol tudták, aprították a mieinket. Jószerével egyik kiállítást kapták a másik után, és ezeket ki is használták a mieink. Hári János csakhamar öt a négy ellen bedurrantotta a negyediket, majd nem sokkal később deja vu érzésünk lehetett, mert pont ugyanonnan, ugyanúgy beverte az ötödik gólt is, 0-5.

Tulajdonképpen negyven perc alatt eldőlt a találkozó! Persze amellett se menjünk el szó nélkül, hogy ez zsinórban a második meccs volt, amelyen egy fehérvári háromszor talál be az ellenfél ketrecébe. AlexPetan a Bolzanót kínálta meg triplával. A Bécs csak a záró harmad feléhez közeledve tudta bevinni az első találatot, 1-5. Tovább erőlködtek, hogy feljebb zárkózzanak, de tartotta magát a Fehérvár, Kornakker Dániel remekül állta a sarat a kapuban! A puska fordítva sült el, a véghajrában Szabó Bence bepattintotta a hatodik gólt, 1-6! A középszakasz 6. fordulójában megrázta magát a csapat, visszavágott a vereségért és pontszámban beérte a Bécset. Ha hétvégén a Salzburg és a Klagenfurt elleni utolsó két középszakasz-találkozón ezt az arcát mutatja a gárda, jó eséllyel feljebb kapaszkodik a felsőházban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában