FSE

2021.02.22. 19:43

Az első dobóverseny

A Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban rendezte első versenyét az FSE, amelyen a házigazdák összes tanítványa rajthoz állt.

Horog László

Zimmermann Lili teljesítette az U18-as Eb-szintet Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégén zajlott a Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidő Egyesület – az ARAK dobó szakosztályát vették át novemberben – első viadala, a házigazdák 14 versenyzővel képviseltették magukat, minden sportolójuk több számban indult. Jól is szerepeltek, egyéni csúcsokat könyvelhettek el. Élre kívánkozik Zimmermann Lili 60 m fölötti eredménye 3 kg-os kalapáccsal, ami U18-as Eb-szintet is jelent. Mögötte Zsigovics Panna 59,00 méteres produkciója is említésre méltó, ami egy majdnem egyéves kihagyás után különösen dicséretes. Fülöp László több mint 3 métert javított az egyéni csúcsán, 56 m fölött dobott 4 kg-os kalapáccsal, amivel ezüstérmet szerzett az U16-os korosztályban, egyetlen 2007-es születésűként. Ebben a versenyszámban Bolla Dániel szerezte meg a bronzérmet. Az U14-es korosztályban mindkét nemben az FSE dobójának nyakába került az aranyérem a kalapácsvetésben, a lányoknál Kasó Panna győzött, a fiúknál Horváth Zsolt. Az U16-os lányoknál hatalmas egyéni csúccsal Mergl Adél szerzett aranyat kalapácsvetésben, a további dobogósok is FSE-versenyzők, Potyondi Zsófia és Bodnár Emma személyében.

Zimmermann Lili teljesítette az U18-as Eb-szintet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanebben a korosztályban, diszkoszvetésben Homoki Szidónia nyerte meg a versenyt, Potyondi Zsófia és Mergl Adél előtt. Az U16-os fiú diszkoszvetésben Bolla Dániel nyakába akasztottak aranyérmet, melyet egyéni csúccsal érdemelt ki.

Az U18-as korosztályban Fekete Bertalan szerzett két érmet, mindkettőt egyéni csúccsal, míg kalapácsvetésben ezüst-, diszkoszvetésben bronzérmet szerzett.

A munka nem áll meg, a dobók március 6-án, Szombathelyen folytatják, a téli ob-n.

– Jól sikerült a viadal, a versenybírók profi munkájának köszönhetően az időren­det percre pontosan tudtuk tartani, zökkenőmentesen bonyolódott az FSE dobóverseny I. fordulója. Jó volt látni, ahogy a szülők összefognak, mindenki próbálja kivenni a részét a feladatokból, családias légkört teremtve – mondta Molnár-Lévai Dóra, a szakosztály vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában