szerződést bontott a klub

2021.02.16. 22:10

Az amerikai irányító, Frank Turner elköszönt az Albától

Székesfehérvár A nyáron szerződtetett amerikai irányító, Frank Turner távozott az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatától. A 32 éves játékos teljesítményével nem voltak elégedettek.

Horog László

Frank Turner már nem az Albában pattogtat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pandémia miatt márciusban hirtelen véget ért szezonban az egyik legjobb légiós volt az NB I-ben, Körmenden vezérnek számított Frank Turner. Az utolsó, Gáz utcai bajnokin remekül mozgatta vasi társait, nem számított meglepetésnek, hogy a nyáron a fehérváriak szerződtették a megbízható, 32 esztendős játékost. A tengerentúli kontingens tagjai közül elsőként jött tavaly júniusban, februárban pedig elsőként távozott a Gáz utcában fél évet töltő amerikai irányító, Frank Turner. A klub irányítói szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amiben biztosan szerepet játszott, hogy hosszú időn át sérüléssel bajlódott. A csípőjét fájlalta, több bajnokit kihagyott, amikor visszatért, nem tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez, pontot nem szerzett, gólpasszt nem adott. Pedig volt a közelmúltban bajnoki, amikor a lefújás után fél órával már mindenki távozott, ő egyedül maradt önszorgalomból dobálni, a portás azt várta, hogy az irányító befejezze a ráadástréninget, szombaton este végre kihunyjanak a fények az Alba Regia Sportcsarnokban.

– Frank Turner szerződését felbontottuk, megkezdtük a tárgyalásokat a pótlásáról. A nyáron nagy reményekkel vágtunk a közös munkának, bíztunk abban, hogy meg tudja ismételni a tavalyi szezonban, Körmenden nyújtott teljesítményét, azonban ez nem következett be. Be kellett látnunk, amennyiben szeretnénk elérni céljainkat, váltanunk kell irányítóposzton – közölte az Alba Fehérvár ügyvezetője, Simon Balázs.

Frank Turner már nem az Albában pattogtat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vezetőedző, Forray Gábor hozzátette, a játékos meg sem tudta közelíteni a korábbi produkcióját, a csípőjét fájlalta. A kék-fehérek a tengerentúlon keresnek kosarast, reményeik szerint rövidesen bejelentik a gárda új fazonszabászát. Forray a válogatott mellett másodedzőként tevékenykedik Ivkovics Sztojan mellett, a fehérváriak trénere hétfőn délután nem tartott a nemzeti együttessel Kijevbe, nem vesz részt az ukrajnai buborékban sorra kerülő Eb-selejtezőkön, amelyen a mieink kétszer mérkőznek az osztrákokkal, egyszer a házigazdákkal és egy egyszer a szlovénokkal. Forray kimenőt a kapott a szakvezetőtől, Fehérvárról dolgozik, vezeti az Alba gyakorlásait, valamint elemzi a válogatott ellenfeleinek játékát, naponta küldi az anyagokat a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában