Ergométeres Országos Bajnokság

2021.02.14. 21:37

A várakozásnak megfelelően teljesítettek a VVSI evezősei

A pandémia miatt rendhagyó formában zajlott le szombaton a Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokság. Központi helyszín helyett klubok sokaságában húzták le a távot a versenyzők. A VVSI evezős szakosztálya remek körülményeket teremtve szerzett értékes helyezéseket.

Németh Krisztián

A válogatott Turi hozta, amit tervezett

Fotó: Czucz B./MESZ/archív

Az országos seregszemlén a versenykategóriák, korosztályok tagjai ezúttal is egyszerre húzták le a távot, ám nem egy helyszínen, hanem az ország evezősklubjaiban szétszórva. Az egész napos virtuális verseny zökkenőmentesen zajlott le.

– Versenyzőink a várakozásainknak megfelelően szerepeltek. Fennakadás nem volt a lebonyolításban, nagyon jó körülményeket tudtunk biztosítani, legyen szó a bemelegítésről, vagy a versenyről. Szinte jobb, kényelmesebb volt így, mint általában. Ezúttal sem fektettünk hangsúlyt a felkészülésre, az egyetlen klub vagyunk Magyarországon, amely az evezős ergométert pusztán edzéseszköznek tekinti – hangsúlyozta Vida Erik, a VVSI evezős szakosztályának edzője.

Ezzel együtt több kedvező eredményt sikerült elérni a velencei-taviaknak. A férfi U23as könnyűsúlyúak között futamában két VVSI-s is a dobogó környékén „ólálkodott”. Turi Péter negyedik, Kovács Dániel Achilles ötödik lett. Mindketten tagjai a szezonra készülő nagy „dobásnak”, a klub felnőtt nyolcas egységének.

– Kovács Dani másfél éve edz komolyabban, ehhez képest nagyon jó eredményt ért el. Turi Peti pedig azt hozta, amire készült. A leendő nyolcasból összesen hét ember állt rajthoz.

A válogatott Turi hozta, amit tervezett
Fotó: Czucz B./MESZ/archív

A női ifjúsági korosztályban a könnyűsúlyúaknál Rabi Hanna és Illényi Dorotytya szerepelt kiemelkedően. Előbbi második helyen, utóbbi a negyedik pozícióban zárt. – Stabilan az első tízbe vártuk őket, a szereplésük felülmúlta a várakozásainkat. Biztató az eredményük a szezonra nézve – mondta a szakember.

Az egyik legfiatalabb korosztályban, a tanulók között Kovács Barnabás kap majd érmet, miután a dobogó második helyén zárt. Az örök fiatalok, azaz a mastersek között pedig a klub szöuli és barcelonai evezős-olimpikonja, Nagy-Kapócs Anikó, valamint Szabóné Szász Kornélia alkotott maradandót első, illetve második helyével. Lendületük azt is jól mintázza, hogy hiába volt két éve a Velencei-tavon a masters-világbajnokság, számos klub- és kortársukkal egyetemben töretlen a kedvük és örömüket lelik az evezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában