Se törés, se szakadás

2021.02.11. 12:41

A továbbjutás mellett Bolla állapota a legfontosabb

A Mol Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutott a Mol Fehérvár FC, miután 2-1-re nyert a Vasas FC vendégeként. S jó hír, hogy a sérülés miatt lecserélt Bolla Bendegúz bokája „csak” zúzódott.

Ferencz Balázs

Zivzivadze sajátos gólöröméhez Funsho és Bolla csatlakoztak

Fotó: ÁK / MW

Akár öldöklő csata is jellemezhette volna a Magyar Kupa Fáy utcai nyolcaddöntőjét, hiszen a Vidi gyengélkedett a bajnokságban, míg az élvonalba igyekvő Vasas jó formát mutatott eddig. Azonban látni kell, nincs egy szinten a két alakulat, s ennek a fehérváriak már az első félidőben jelét is adták. Előbb Budu Zivzivadze, majd Ivan Petrjak talált be, s a Vasas csupán Rus Adrián öngóljával szépített, különösebben nem riogatták a Vidit.

– Örülök, hogy sikerült betalálnom a Vasas kapujába, csatár vagyok, minden gól számít – mosolygott Budu Zivzivadze. – Az első játékrészben több helyzetet is kialakítottunk, sokkal nagyobb arányban is vezethettünk volna a szünetben. A második félidőben több párharcot vállalt fel a hazai csapat, ekkor már kevesebb helyzetünk volt, de összességében akár több góllal nyerhettünk volna. Remélem, ez a győzelem lökést ad nekünk és visszatérünk a győztes útra.

A vezetőedző, Márton Gábor is elégedettebben értékelhetett, mint az elmúlt hetek sikertelen összecsapásai után.

- Rég volt már részem ilyen élményben, jó néhány mérkőzés eltelt a legutóbbi győzelmünk óta – mondta az edző. – Legfőképpen annak örülök, hogy ismét a jobbik arcát mutatta a csapat, a mérkőzés jelentős részében jól játszottunk. A végjátékban a Vasasnak és nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de ettől függetlenül megérdemeltük a győzelmet és a továbbjutást. Megharcoltak a srácok a sikerért, a hozzáállás most nagyon rendben volt.

Zivzivadze sajátos gólöröméhez Funsho és Bolla csatlakoztak
Fotó: ÁK / MW

A továbbjutás mellett Bolla Bendegúz állapota foglalkoztathatta leginkább a fehérvári szurkolókat. A saját nevelésű védőt a 13. percben le kellett cserélni, mert Kalmár Olivér csúnyán eltalálta a bokáját.

– Még a mérkőzés alatt a székesfehérvári kórházba szállítottuk Bendegúzt, ahol az első vizsgálatok sem törést, sem szalagszakadást nem igazoltak. Közepesen súlyos zúzódással kezdjük el védőnket kezelni, de még újabb vizsgálatok várnak rá – adott tájékoztatást Kovács Tibor, a csapat orvosa.

A Fehérvár FC február 24-én 17.30-kor csap össze a Fradival a nyolc között, idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában