1057 góllal a legeredményesebb játékos

2021.01.08. 14:53

Visszavonult az FKC klubrekordere

„26 év. Mindent Köszönök!” jelent meg csütörtök délután a bejegyzés Tilinger Tamara közösségi oldalain. Visszavonult az FKC korábbi kézilabdázója.

Ferencz Balázs

Tilinger Tamara fehérvári mezben 1057 gólt dobott

Fotó: MKC

Tilinger Tamara 2004 és 2007 között volt először az FKC elődjének, a Cornexi játékosa, majd két évig a Dunaferrt erősítette. 2009-től egészen 2017-ig újra Székesfehérváron kézilabdázott, s 201 bajnoki mérkőzésen szerzett 1057 góljával a fehérvári női kézilabda legeredményesebb játékosa lett. Az utóbbi három évet Mosonmagyaróváron töltötte, ahonnan most csapatkapitányként vonult vissza.

Tilinger Tamara fehérvári mezben 1057 gólt dobott
Fotó: MKC

Kora és lendülete nem indokolta, hogy felhagyjon az aktív sporttal. 31 évesen az óváriak egyik pillére volt, azonban októberben hetedszer kellett műteni a jobb térdét. S az ezt követő gyötrelmes felépülési időszakot már nem vállalta a Csákvárról induló, a koronázóvárosban nevelkedett Tilinger Tamara. A visszavonulás tényét a mosonmagyaróvári együttes szakmai igazgatója, Hoffmann László jelentette be a kisalföldi klub honlapján. „Tilinger Tamara az év végén keresett meg minket és elmondta, hogy már nem érez magában annyi erőt, hogy újra végig csinálja a felépüléséhez szükséges rehabilitációt. Nem akarja vállalni már egy esetleges újabb sérülés kockázatát, hiszen a kézilabda pályafutása utáni életére is gondolnia kell. Nagyon sajnáltuk a bejelentését, mert számítottunk a játékára, titkon pedig reméltük, hogy talán már februárban itt lehet a csapattal. A szerződésének felbontására irányuló kérését azonban elfogadtuk, hiszen nagyon sokat tett a mosonmagyaróvári klubért, a csapatért az elmúlt években.” – idézte az óvári honlap a sportvezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában