vívtak a felnőttek között

2021.01.26. 18:04

Visszafogottabb fehérvári párbajtőr szereplés

A kiemelkedően sikeres junior Magyar Kupa-fordulót után egy héttel a felnőttek kupaversenyén léptek pástra a fehérvári párbajtőrözők. Vegyes eredménysorral zártak.

Ferencz Balázs

Azért nem hiányoztak a fineszes találatok sem

Sokaknak fontos viadal volt a párbajtőrözők felnőtt Magyar Kupa-fordulója, ha másért nem is, a gyakorlás, a tudásszint felmérése okán számos öttusázó is benevezett a Gerevich Aladár Sportközpontban rendezett megmérettetésre.

Miután Kovács Gergely számára nem bírt különösebb téttel a verseny – a juniorok között vezeti az országos ranglistát – dekoncentráltan vívott a 147 párbajtőrforgató között. Tábla 1-es pozícióját nem használta ki, edzője szerint könnyű ágon sétálhatott volna a nyolcas döntőbe a felnőtt mezőnyben, de 9-4-es vezetésről elszórakozta a Kolczonay Balázs (AVA) elleni asszót, s 15-10-es vereséget szenvedett a 32-es táblán, s 17. lett végül. Azonban a Volán Fehérvár öttusázóitól a vívóviadalokra átigazoló Katona Bence megbosszulta klubtársát, szoros asszóban verte Kolczonayt a 16 között. Katonát aztán a végső győztes Andrásfi Tibor (BVSC) állította meg a negyeddöntőben. Bence végül a nyolcadik helyen zárt.

A másfél éve Székesfehérváron élő, s az Alba Regia Vívó Akadémiában pallérozódó 24 esztendős Jozef Mahringer azonban kiváló napot fogott ki a Gerevich Aladár Sportközpontban. A kieséses szakaszban előbb Kaló Ádámot (Balaton), majd Guttierez-Sarabiát (Vasas) búcsúztatta. Kó Benedeket (BVSC) 15-9-re verte a 32-es táblán, a nyolcaddöntőben pedig Peterdi Andrást (BHSE) szúrta le a pástról. A negyeddöntőbe Szényi Péteren (MTK, 15-14) át, szoros csatában vezetett az útja, ahol aztán őt is Andrásfi állította meg, s így az előkelő harmadik helyen végzett az osztrák legény. A fehérváriak közül az öttusázó Demeter Bence (Alba Volán SC) végzett még az első ötvenben, 12. lett. Csapatban már az első fordulóban összekerült az Alba Regia Vívó Akadémia és az öttusázók egysége, az Alba Volán SC, a párharcból utóbbiak kerültek ki győztesen, a nyolcadik pozícióban zártak.

Azért nem hiányoztak a fineszes találatok sem
Fotós: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A hölgyeknél az alba regiás Salamon Réka forgatta a pengét a legeredményesebben a székesfehérvári lányok közül, a 25. helyen zárt. A csapatversenyben sem brillírozott a Bödecs Pálma, Kiss Emma, Kollár Kincső, Salamon Réka alkotta Alba Regia VA, a 13. pozícióban jöttek le a pástról.

Február első hétvégéje lesz igazán kiemelt időpont a párbajtőrözők számára, hiszen Kovács Gergely és Salamon Réka is érdekelt lesz a kadet és junior válogató versenyen. Nem sokkal később aztán az országos bajnokság rangsorolja a kontinensviadal előtt végleg a vívókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában