Kosárlabda

2021.01.25. 21:20

Szuperrangadón bizonyíthat az Alba

Az Alba Fehérvár a tavaly félbeszakadt bajnokság élén végző Falco-Vulcano Energia KC csapatához látogat kedden 18 órakor a férfi kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában.

Káldor András

Esa Ahmadra (fehérben) nem vár könnyű feladat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem túlzás azt állítani, hogy az idei szezon legnehezebb összecsapás vár a kék-fehérekre. Egyrészt azért, mert a válogatott játékosokkal teletűzdelt szombathelyi alakulat hazai pályán rendkívül veszélyes ellenfél, másrészt pedig a gárda komoly nemzetközi rutinnal van felvértezve, így jobban kezeli a nehezebb szituációkat.

Mindenesetre azért az Albát nem kell félteni, mert ugyan volt a csapatnak egy kisebb hullámvölgye a heti két, három mérkőzésből álló őszi-téli menetelés alatt, de az utóbbi időben visszatértek a győzelmek útjára, és ezek között akadtak idegenbeli sikerek is. Zsinórban öt mérkőzés óta veretlenek, ez feltétlenül bizakodásra adhat okot. Legutóbb a hétvégén a Sopron KC ellen olyan második negyedet produkáltak, amely után tényleg csettinthettek volna a szurkolók, akik kár, hogy nem láthatták élőben a csapatot.

A sárga-feketében játszó vendéglátók viszont nagy meglepetésre Kaposváron kétpontos, nem várt vereséget szenvedtek (74-76).

– Megérdemelten nyert a Kaposvár. A csapatunkról annyit tudok mondani, hogy a legnehezebb helyzetben vagyunk, amióta itt dolgozom. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Vállalom a felelősséget ezért, – mondta Gasper Okorn vezetőedző a mérkőzést követően.

Esa Ahmadra (fehérben) nem vár könnyű feladat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Forray Gábort, a fehérváriak vezetőedzőjét azonban nem téveszti meg riválisuk botlása.

– Számunkra a lehető legrosszabbkor jött a vereség, mert egy úgynevezett kis csapattól kaptak ki, és ez nyilvánvalóan nem fér bele a Falcónál. Ez nem téveszt meg bennünket, mert mindenkinek vannak rossz napjai, mi is már jártunk így, de nem éppen a legjobb előjel, hogy kikaptak. Ettől függetlenül, ha azokat a dolgokat, amelyeket az utóbbi két napban, ami rendelkezésünkre állt átbeszéltük, és meg tudjuk csinálni, és vagányok leszünk, valamint minden nyomás és veszítenivaló nélkül lépünk pályára, akkor úgy érzem, tudunk nyerni. Mindenképpen azzal a szándékkal utazunk Szombathelyre, hogy meglepetést okozzunk, hiszen egyértelműen a Falco az összecsapás esélyese, de szeretnék a papírformát borítani. A válogatott gerince gyakorlatilag ellenfelünknél játszik, ez feltétlenül nehéz feladat, plusz rajtuk kívül pedig van négy nagyon jó minőségi légiósuk is. Ráadásul a Bajnokok Ligájában edződnek, rengeteg mérkőzés játszottak neves ellenfelekkel szemben, és már a második szezonjukat töltik ott, és azzal tisztában kell lenni mindenkinek, más kávéház a BL, mint a magyar bajnokság. Ez a csapat legutóbb az utolsó negyedik partiban volt azért, hogy tovább tudjon jutni, tehát komoly játékerőt képvisel, és csak komplett, egységes csapatjátékkal tudjuk őket megverni. – hangsúlyozta az Alba mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában