Kiemelkedő eredmények a SZVSZSE-nél

2021.01.13. 21:42

Remek szezon, és még nincs vége!

Már a szezon felénél kijelenthető, hogy az elmúlt tíz év legjobb szezonját futják a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE ifjú párbajtőrözői. Lassan annyian edzenek (edzenének) a klubban, hogy nem férnek el a a bázist biztosító Szent István Szakképző Iskola tornatermében.

Németh Krisztián

Varga Flóra és Janky Bendegúz között Mórocz Balázs

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Pedig a vírushelyzet miatt kizárólag az igazolt versenyzőknek tarthatnak edzéseket, és még így is nehezen megy. A járvány­ügyi intézkedésekkel összhangban a negyvenfős kontingens is csak kis csoportokban tréningezhet. A sikerek nyomán a klub népszerűsége növekszik és lassan, de biztosan kinövik az Ady Endre utcai tornatermet.

– Lassan száz főre duzzad a létszámunk. A kezdő csoportot a vírushelyzet miatt tavaly nem tudtuk elindítani, reméljük, idén biztosítani tudjuk számukra majd az edzéseket – tudtuk meg Mórocz Balázstól, a klub vezetőedzőjétől.

Az egyesület versenyzői számára megvan az előkép, a a fehérvári utánpótlás műhelyből több remek párbajtőröző „repült ki”. A többi között ilyen Büki Lili, aki ezüstéremmel zárt a tavalyi junior Európa-bajnokságon.

Varga Flóra és Janky Bendegúz között Mórocz Balázs
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

2020-ban a legjobb eredményeket a 16 éves Janky Bendegúz szállította.

– A kadet korosztályban Bendegúznak tavaly az első válogatóján sikerült a legjobb tizenhat közé jutnia és csak kicsivel maradt le a dobogóról. Második versenyén hatodik lett, majd legutóbb bronzéremmel zárt. Tíz évvel ezelőtt büszkélkedhettünk ilyen eredményes versenyzővel! Az olimpici korosztályban Varga Flóra szállítja stabilan az érmeket. Bár az ob kevésbé sikerült neki, a szolnoki olimpici versenyen már a hatodik lett. A szeptemberi országos bajnokságon a törpici korosztályban Fekete-Fenyvesi Olivér aranyérmet nyert, de sajnos a pandémia miatt a korosztályában leállították a versenyzést. Reméljük, márciusban újra pástra állhat!

A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület versenyzői egyfajta alapozást végeznek ebben az időszakban. A kadet korosztálynak hétvégén már verseny lesz, másodmagával Janky Bende­gúz is pástra lép. Az olimpici korcsoport első versenyére februárban kerül sor.

De visszatérve a klub és a sportág népszerűségére, vajon mi lehet a kitörési pont az egyesület számára, ha végleg kinövik a Szent István Szakképző tornatermét?

– Egyeztetést kezdeményeztünk Csampa Zsolttal, a Magyar Vívó Szövetség elnökével a létesítményfejlesztési terveinkről. Szeretnénk jobban elmélyíteni az elképzeléseinket. Az elmúlt évben sajnos nem sikerült egyeztetni az edzéseinknek otthont adó intézménnyel és az önkormányzattal. Azon vagyunk, hogy megkeressük a megoldást – zárta gondolatait Mórocz Balázs vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában