tartották előnyüket

2021.01.24. 22:18

Irány Tokió! A döntőt is megnyerték a női pólósok

A magyar női vízilabda-válogatott már szombaton kiharcolta az olimpiai kvótát azzal, hogy a házigazda Olaszország legyőzésével döntőbe jutott a kvalifikációs tornán. A döntőben Hollandia ellen jött a jutalomjáték. Ahogy a taljánok, úgy a hollandok sem tudtak vezetni a magyarok ellen. Bíró Attila szövetségi kapitány csapata 13-11-re győzött a vasárnap esti fináléban.

Németh Krisztián

Vajon felülmúlják a riói 4. helyet?

Fotó: Andrea Staccioli/DBM

Jelképesen már szombat este az olaszok felett aratott 13-10-es győzelmet követően átvehette repülőjegyét a magyar női vízilabda-válogatott az egy évvel elhalasztott tokiói olimpiai játékokra. Az elődöntőben remek első negyedet követően szorosabb játékrészek jöttek, de nagy csatában Keszthelyi Rita vezérletével győzött a magyar csapat a taljánok ellen. A dunaújvárosi különítmény ezúttal is kivette a részét a sikerből. A kapus Magyari Alda a döntőben kapott lehetőséget. Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta és Garda Krisztina mezőnyben küzdött nagyot. Nemcsak a legjobb négy között, hanem a vasárnapi fináléban is.

A döntőnek némi ünneplést követően vághatott neki Bíró Attila szövetségi kapitány együttese. Nagy eséllyel a legjobb négy között a görögöket búcsúztató hollandok is csaptak egy kis bulit. A döntő presztízscsatát és örömjátékot hozott. Már az első negyedben potyogtak a gólok, 4-3-ra nyerték a mieink a játékrészt, a folytatásban pedig kettővel is elmentek Gardáék, de a félidőre egy gólra, 6-5-re zárkóztak fel a hollandok. A második félidőben megszilárdította vezetését a magyar válogatott és az utolsó szünetre megtartotta háromgólos előnyét (8-11).

Vajon felülmúlják a riói 4. helyet?
Fotó: Andrea Staccioli/DBM

Érdemi változás az utolsó negyedben sem történt, a mieink tartották előnyüket és végül 13-11-re megnyerték a kvalifikációs torna döntőjét. A legfontosabb mérkőzéseken az ellenfelek: az olaszok és a hollandok sem vezettek ellenünk egyetlen másodpercig sem. A tavaly Európa-bajnoki bronz­érmet szerző együttes tehát újabb sikert söpört be, és teljes joggal lehet esélyes az éremre Tokióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában