Bamgboye szerezte a Vidi idei első gólját

2021.01.08. 17:02

Harcos csatát nyert meg a Fehérvár

Indulatoktól sem mentes találkozóval kezdte a felkészülési mérkőzések sorát a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata. A horvátországi edzőtáborban csapott össze a Vidi a HNK Rijeka alakulatával.

Ferencz Balázs

Lyes Houri (kékben) az első félidőben szerepelt

Fotó: molfehervarfc.hu

MOL Fehérvár FC–HNK Rijeka 1-0 (0-0)

Umag, nézők nélkül.

Rijeka: Nevistic – Galovic, Muric, Arsenic, Cerin, Melano, Stefulj, Tomecak, Capan, Loncar, Kulenovic. Vezetőedző: Simon Rozman

MOL Fehérvár FC: Rockov – Fiola, Tamás O., Muszliu, Zeke – Alef – Houri, Pinto – Dárdai (Halmai, 26.), Zivzivadze, Géresi. 2. félidő: Kovács D. – Bolla, Rus, Stopira, Hangya – Nyári, Nikolov – Petrjak, Nikolics, Bamgboye – Szabó L. (Kovács I., 78.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gól: Bamgboye (65.)

A Porecben edzőtáborozó fehérváriak Umagba ruccantak át péntek délután, hogy összemérjék erejüket a horvát pontvadászat negyedik helyén álló, az elmúlt szezont horvát kupagyőzelemmel záró HNK Rijeka együttesével. A fiumeiek nem finomkodtak, rögtön kemény belépőkkel adták a Vidi játékosainak tudtára, hogy fel kell kötniük a gyatyát, nem lesz könnyed barátságos derbi az edzőmeccs.

Lyes Houri (kékben) az első félidőben szerepelt
Fotó: molfehervarfc.hu

Ráadásul helyzetekkel is jelezték szándékukat a horvátok, az 5. percben Tamás Olivérnek kellett nagyot mentenie, majd nem sokkal később Emil Rockov védett egy rijekai lövést. Ekkor akaszkodtak össze először a két gárda játékosai, szóváltás és némi lökdösődés, valamint Alef és egy fiumei játékos sárgája után folytatódott a meccs. A Rijeka irányított, a 24. percben Kulenovic a kapu torkából fejelt a kapu mellé. A Vidiben egyébként kezdőként jutott szóhoz Dárdai Palkó, a frissen igazolt szélső, de a 26. percben már le is cserélte Márton Gábor. A tréner eleve nem a legerősebb gárdát küldte pályára, a szünet után cserélt teljes sort, s valamivel agresszívabbá is vált a piros-kékek játéka. Az erős szél a második félidőben a fehérváriakat segítette, de nem emiatt szereztek vezetést.

A 65. percben Nyári ugratta ki Bamgboyét, de a kapus tisztázott, azonban nem szabadult fel a Rijeka kapuja. Nikolov passzolt Nikolicshoz, aki fordulatból tüzelt, lövése levágódott egy védőről, de a labda Funsho Bamgboye elé került, aki 5 méterről jobb külsővel emelt a bal felső sarokba, 1-0. Nem állt le a Vidi: Petrjak szöglete után Rus Adrián félfordulatból lőtt kapura, a szünetben beállt David Nwolokor hatalmasat védett. Az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósított a horvát gárda az egyenlítés érdekében, már saját tizenhatosuknál letámadták a fehérváriakat. Azonban a kaput nem veszélyeztették, így a MOL Fehérvár FC győzelemmel kezdte a 2021-es esztendőt. Vasárnap az osztrák pontvadászat második helyén álló Sturm Graz lesz a Vidi ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában