Gyarapodnak a pályák

2021.01.21. 07:45

Futballfejlesztés Csór közepén

Másfél hónappal ezelőtt Seregélyesen, ezúttal egy másik településen adtak át ovifocira alkalmas futballpályát.

Káldor András

Palkovics András, Bíró Zsolt, Törő Gábor, Csete Krisztián, Schneider Béla (b-j)

Fotó: Skobrák Dénes

A játéktér hivatalos neve grundpálya, ezentúl a csóri gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják a település legújabb sportlétesítményét. A hivatalos ünnepségen jelen volt Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Schneider Béla az FMLSZ igazgatója, Csete Krisztián polgármester, Palkovics András alpolgármester és Bíró Zsolt sportköri elnök. A közel kétezres lélekszámú településen a grundpálya építése az ősszel kezdődött, a Magyar Labdarúgó-szövetség és a helyi önkormányzat jóvoltából, a honi szövetség a költségek 90, a település pedig 10 százalékát biztosította. A műfüves pálya ideális helyen található, az óvoda tőszomszédságában, az iskola közelében, a sportlétesítmény területén, gyakorlatilag minden egy helyen helyezkedik el, könnyen látogatható bárki számára.

Palkovics András, Bíró Zsolt, Törő Gábor, Csete Krisztián, Schneider Béla (b-j)
Fotó: Skobrák Dénes

– Nagy öröm egy létesítmény birtokba vétele, hozzájárul a település megtartó erejéhez. A sport mindenki számára fontos, az egészséges életmód az életünk rendkívül fontos része – mondta Törő Gábor a szalag átvágása után. A polgármester, Csete Krisztián hozzátette, a megvalósításhoz komoly összefogásra volt szükség a faluban, azzal mindenki tisztában volt, ez a pálya nagy előrelépés Csór életében, a sportolási feltételek megteremtésében. Köszönet jár mindenkinek, aki segített az önrész előteremtésében.

Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója közölte, a megyében tovább folytatódik az infrastruktúra fejlesztése. December 2-án Seregélyen hasonló pályát avattak ugyanebben a pályázati csomagban. „A közeljövőben további négy kerül átadásra, Csákváron, az óvoda udvarán, Szabadbattyánban, Sárbogárdon és Sárszentmihályon. A fejlődés nem áll meg.” – fogalmazott a megyei igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában