Kosárlabda

2021.01.27. 18:56

Ezúttal nem ment úgy az Albának

A férfi kosárlabda-bajnokság 11. fordulójának rangadóján a Falco KC magabiztosan tartotta otthon a pontokat, az Alba Fehérvár ezúttal nem tudott fordítani a házigazdák ellen.

Káldor András

Vojvoda Dávid

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Zsinórban hat győzelemmel a tarsolyában érkezett Szombathelyre az Alba, és nem titkolt célja volt Forray Gábor csapatának, hogy meglepje az utóbbi két mérkőzésén vereséggel záró riválisát. Aztán idejekorán kiderült, hogy „vért ittak” a vasiak, és koncentrált, ponterős játékkal már az első fél­időben több mint ötven pontot dobva eldöntötték a párharcot. A folytatásban sem tudta a fehérvári gárda felvenni a hazaiak ritmusát, és Vojvoda Dávid, valamint Ron Curry lendülete kevésnek bizonyult.

Vojvoda Dávid
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

– A Falco megmutatta, hogy miért volt méltó, hogy a BCL-ben képviselje a magyar bajnokságot. Nagyon nagy különbség volt a két csapat ritmusa között. Mi ide szeretnénk elérni a szezon végére. Nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kéne. A tartásunkat mutatja, hogy 20 pontos hátrányban sem adtuk fel. Egy jó csapattól kaptunk ki, amiből tanulhatunk – mondta az Alba mestere.

A fehérváriakkal kapcsolatos, hogy megérkezett a csapat ötödik légiósa, a 27 éves amerikai Zaid Hearts, aki 1-es, 2-es és 3-as posztokon bevethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában