a harmadik felkészülési találkozó

2021.01.12. 22:51

Ez igen! Duplázott Dárdai Palkó a Vidiben

A horvát másodosztályú HNK Orijent elleni 6-2-es győzelemből két góllal vette ki a részét a Herthától igazolt fiatal középpályás, aki egy perccel pályára lépése után betalált. A MOL Fehérvárnak ez volt a harmadik felkészülési találkozója a horvátországi edzőtáborban.

Németh Krisztián

A 23-as mezben játszó Dárdai Palkó (balra) két gólt szerzett, a csapatkapitány Nikolics Nemanja passzaiból

Fotó: molfehervar.hu

Az edzőtábor bázisától Porecstől néhány kilométerre délre, a portugálos hangzású Funtanában játszotta le kedden délután újabb meccsét a Vidi. Ezúttal azok kaptak több lehetőséget, akik a Sturm Graz ellen kevesebbet voltak a pályán. Bemutatkozott a kapuban és végigjátszotta a meccset a pár nappal ezelőtt leigazolt Tordai Árpád. A kezdőcsapat nagyjából egyórányi lehetőséget kapott, ebben a periódusban nem volt stabil a csapat, bár a szokatlan összeállításban nem is volt feltétlenül elvárható.

Ezzel együtt a 21. percben Budu Zivzivadze révén vezetéshez jutottak a piros-kékek, majd nem sokkal később Géresi Krisztián büntetőből növelte az előnyt. A horvátok gyorsan „visszaszúrtak”, ám a 41. percben Rus Adrián fejese révén 3-1-es vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A 23-as mezben játszó Dárdai Palkó (balra) két gólt szerzett, a csapatkapitány Nikolics Nemanja passzaiból
Fotó: molfehervar.hu

Aztán a horvátok megint feljöttek egy gólra, ám a sorcsere meghozta az áttörést! Dárdai Palkó becserélése után egy perccel Nikolics Nemanja passzából megszerezte első gólját, majd a 70. percben, ugyancsak a csapatkapitány átadása nyomán kapáslövésből volt eredményes. A 6-2-es végeredményt a 88. minutumban Funsho Bamgboye szép szóló végén állította be.

A Vidi csütörtökön a horvát bajnokság éllovasával, a Dinamo Zagrebbel vív felkészülési mérkőzést.

FRADI–VIDI LEHET A KUPÁBAN!

Nagy eséllyel a Ferencvárossal vívhat párharcot a legjobb tizenhat között a Vidi a MOL Magyar Kupában – derült ki a hétfő esti sorsoláson, amelyen a 9. és a 10. forduló párosításait készítették el. A csúcsrangadó előfeltétele, hogy február elején a fehérváriak a Vasas, míg a zöld-fehérek a Dorog ellen kiharcolják a továbbjutást. A legjobb nyolc közé jutást idegenben kell kiharcolniuk Nikolicséknak, miután a párharc egy mérkőzésen dől el, csakúgy mint a negyeddöntő. Ha az FTC elleni akadályt is sikerrel veszi a MOL Fehérvár, akkor a legjobb négy között a Csákvár- Paks/Dunavarsány-Budafok mérkőzések győztesével játszik. Ebben a körben akkor játszhat hazai pályán, ha első osztályú ellenfelet kap, ellenkező esetben idegenbe kényszerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában