szombaton az Eszékkel meccsel

2021.01.15. 21:22

Egy hét múlva rajtol a Vidi

Ötödik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését játssza szombaton a MOL Fehérvár. A bajnokságban második helyen telelő együttes továbbra is Horvátországban edzőtáborozik, ezúttal a dalmát pontvadászat negyedik helyezettjével, az Eszékkel meccsel.

Németh Krisztián

Márton Gábor (balra) vezetőedző szerint csapata remekül játszott csütörtökön a Dinamo Zágráb ellen

Fotó: molfehervar.hu

Papíron és vélhetően egyébként is a Dinamo Zágráb elleni felkészülési mérkőzés jelentette a „csúcsterhelést” a Vidi számára, ám az eszékieket sem kell lebecsülni. A mieinkhez hasonlóan az Európa-ligában indulhattak, igaz onnan mindjárt az első körben kizuhantak, viszont a bajnokságban a fehérváriakhoz hasonlóan a második helyen állnak, pontegyenlőségben a Vidi csütörtöki ellenfelével, a Dinamóval.

Egy régi jó ismerős tűnik majd fel a Rovinjban 11 órakor kezdődő mérkőzésen: a Vidiből és a Puskás Akadémiából induló, a 2016-os Európa-bajnokságot, a Bundesligát, a Ferencvárost és a kazah Asztanát is megjáró Kleinheisler László személyében. Az Eszék a téli felkészülési szezonban két vesztes mérkőzésen van túl, a Sturm Graztól 3-2-re kaptak ki, a szlovén első osztályú Koper ellen pedig az utolsó öt percben kapott gólokkal 2-1-re maradtak alul. Márton Gábor csapata Dinamo elleni meccsével elégedett volt. Zivzivadze találatára két góllal válaszolt a Zágráb.

Márton Gábor (balra) vezetőedző szerint csapata remekül játszott csütörtökön a Dinamo Zágráb ellen
Fotó: molfehervar.hu

– Nagy iramú találkozó volt, minőségében is jól szolgálta a felkészülésünket. Remekül játszottunk. Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, korán vezetéshez is jutottunk, ráadásul ellenfelünk nem nagyon tudott lehetőségeket kialakítani. Két véleményes pontrúgásból szereztek két gólt a horvátok, mindent figyelembe véve ez a meccs nagyon rendben volt – zárta értékelését a szakember a klub honlapjának.

Horvát kollégája, Zoran Mamic is elégedett volt a látottakkal, szerinte „kemény, férfias küzdelem, szikrázó párharcok” jellemezték a meccset.

A Vidi az Eszék elleni összecsapással zárja a horvátországi edzőtábort. Jövő héten már élesben pattog a labda, január 23-án, az Újpest sóstói látogatásával folytatódik az NB I. Lehet, hogy akkor már kilenc helyett – ha az FTC korábbról pótolt meccsén legyőzi a DVTK-t – tizenkét pontos hátrányt kell ledolgoznia a piros-kékeknek a címvédő Ferencváros mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában