szakítana a hagyományokkal

2021.01.19. 20:15

Csak a győzelem számít az Albának

Az Alba Fehérvár csapata a férfi kosárlabda-bajnokság 7. fordulójából pótolja mérkőzését a Sopron KC otthonában. A fehérváriakra nehéz negyven perc vár a Hűség városában.

Káldor András

Ron Curry (2) játékára szükség lenne, de lehet, hogy mégsem lép pályára

Fotó: Simon Erika

Az utóbbi hetekben stabil volt az Alba védekezése, de emellett fontos lesz majd Sopronban, hogy támadásban is hatékony legyen.

Azt azért tudni kell, hogy hosszú évek óta tart az a tendencia, hogy az Alba Fehérvár nem nyerni jár a Hűség városába…

Forray Gábor vezetőedző természetesen ebbe nem szeretne belenyugodni, de tisztában van azzal, hogy kínkeserves meccseket szokott játszani a Novomatic Arénában az Alba.

– Valamilyen oknál fogva a Sopron a mumusa a Fehérvárnak, de szeretnénk ezt a hagyományt megtörni. Amikor még ifjúsági játékos voltam, akkor ugyanez történt, és állandóan szoros meccseket játszottunk velük. Valahogy legyőzte a Sopron az Építőket, vagy éppen az Albát, és ez még az Aranycsapatnál is előfordult. Nagyon bízom benne, és megpróbáljuk ezt a mérkőzést a magunk javára fordítani, egy biztos, hogy nehéz lesz, mivel a Sopron hazai pályán rendkívül veszélyes ellenfél. – tudtuk meg a szakembertől.

Ron Curry (2) játékára szükség lenne, de lehet, hogy mégsem lép pályára
Fotó: Simon Erika

A fehérvári gárda az utóbbi mérkőzéseken kezdett kiegyenesedni, remélhetőleg folytatható lesz a tendencia.

– Bízom benne, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a jelenlegi bajnokságban senki ellen sem mehetünk biztosra. Nyilván jót tett az önbizalmunknak a zsinórban négy győztes meccs, de egyik mérkőzésen sem tudtunk igazán teljes kerettel kiállni, és edzeni. Kevés az edzés, sűrű a programunk, és valljuk meg, azért nem lenne hátrány, hogyha folyamatosan tudnánk készülni. Azonban ez a helyzet, amihez igazodnunk kell. Nem akarok panaszkodni, de majdnem minden csapatnál vannak ilyen gondok. Most sem lesz teljes a garnitúra, nem mindenki van megfelelő állapotban, hátráltatnak bennünket apróbb sérülések. A bemelegítés előtt fog eldőlni, hogy ki az, aki majd pályára lép. Ron Curry sérülése nem komoly, de nincs százszázalékos állapotban, és a két utolsó mérkőzésen nem akartuk reszkírozni a pályára lépését. Az edzések bizonyos részeiben már beszállt, vele is ugyanaz a helyzet, hogy a meccs előtt dől el, hogy parkettre léphet-e. Markovics Luka és Csorvási Milán érthető okokból nagyon fontos tagja rotációnak, de jelen pillanatban annyi volt a kihagyásuk, hogy még nem számíthatok rájuk teljes értékű játékosként. Igen komolyan megviselte őket a Covid, és hiába tünetmentesek, nekik hosszabb időbe telik míg felépülnek, elsősorban fizikálisan. Mivel rengeteg meccsünk van, ezért számukra külön programot dolgoztunk ki a kollégáimmal, ők nem a meccs ritmusára készülnek, hanem megvan az, hogy mikorra szeretnénk elérni, hogy abszolút formában legyenek fizikailag. Alapvetően nekik még időre van szükségük arra, hogy azt a formát, azt a tudást, ami bennük van ki is tudják hozni. – tette hozzá Forray Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában