Labdarúgás

2021.01.17. 21:10

Biztató mérkőzés: Ötöt vágott a Csákvár

Az Aqvital FC Csákvár folytatta felkészülését az NB II-es tavaszi nagy menetelésre. A bravúros, 1-1-es testvérklubok csatája után (Puskás Akadémia FC), ezúttal a másodosztályú bajnokságban vitézkedő, jelenleg a 8. helyen álló Szolnoki MÁV skalpját szerezték meg.

Kecskés Zoltán

László Noel, Daru Bence, Madarász Márk ünneplése F.: Kovács/Haon

Aqvital FC Csákvár–Szolnoki MÁV 5–1 (4–0)

Felcsút, zárt kapuk mögött

Aqvital: Zelizi – Major, Vaskó, Koch, László – Mészáros D., Kártik, Madarász – Kocsis B., Daru, Sejben. Csereként: Meszlényi, Mim, Csató, Dénes, Nándori, Vörös T., Magyar Zs., Baracskai, Ganbajar

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Kovács O., Tamás, Kotula – Berdó, Tisza, Rokszin – Novák, Lukovszky. Csereként: Haris, Bárdos, Tóth B., Szabó, Kónya, Iván, Szekszárdi, Tajti, Sitku.

Gól: Kártik, Madarász, Sejben, Daru, Csató M., ill. Kónya

Az NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvár az új érkezőkkel – Vaskó Tamás, Csató Martin – a hátsó alakzat stabilitását tűzte ki célul. Láthatóan az újoncok kezdenek jól beépülni, hiszen az élvonalbeli Puskás Akadémia elleni egál (1-1) után ismét csupán csak egy gólt kaptak, sőt ezúttal ötöt rámoltak be a 8. helyen álló szolnokiak kapujába, ami igencsak figyelemre méltó a január 31-i rajt előtt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Visinka Ede vezetőedző pihenőt adott a kapus Markek Tamásnak, Albert Istvánnak és Posztobányi Patriknak a találkozó alól, még inkább értékes győzelemről beszélhetünk.

Míg az Aqvital FC Csákvár mestere jól alaposan belenyúlt a pár nappal ezelőtti, Puskás elleni kezdőbe, addig Csábi József a fiatal Lukovszky Attila kivételével, az ősszel jól megszokott tizenegyét küldte pályára. Ehhez képest a vendégeknek nem nagyon volt helyzetük, míg a rendkívül motivált csákváriak sorra dolgozták ki helyzeteiket, amiből találatok is születtek szép számmal.

László Noel, Daru Bence, Madarász Márk ünneplése F.: Kovács/Haon

A klubtól érkezett információk szerint, bár a mezőnyben nem volt négygólos különbség (5-1) a két együttes között, azonban míg a szolnokiak semmi veszélyt nem jelentettek a kapura – becsületgóljuk is csupán az utolsó pillanatban született – addig az Aqvital FC támadásaiban rendre benne volt gólszerzés lehetősége. A klub honlapján kiemelték, szurkolóikat bizakodással töltheti el, hogy az új fiúk közül Kártik Bálint és Csató Martin is eredményes volt, míg a rutinos Vaskó Tamás remekül irányította a hátsó alakzatot.

Az Aqvital FC Csákvár legközelebb szombaton játszik, ráadásul főpróbát a szintén NB II-es élmezőnyébe tartó Gyirmót FC Győr ellen, mielőtt megkezdené tavaszi idényét a bajnokaspiráns, Vasassal szemben Ahogy Visinke Ede a Csákvár edzője korábban fogalmazott, kulcsfontosságúak lesznek az első tétmérkőzések a bajnokság végkimenetele szempontjából. Céljuk, hogy mihamarabb elkerüljenek a veszélyzónából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában