röplabda

2021.01.05. 21:13

Baróti: visszatérés a gallokhoz

A Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatójából kiderült, hogy a 29 éves feladóátló, Baróti Árpád visszaigazolt Franciaországba.

Káldor András

Barótinak nem lesz újdonság a francia idegenlégió

Fotó: hunvolley.hu

A jelenlegi magyar felnőttválogatott meghatározó egyénisége Dunaújvárosban három évig játszott. A Dunaferrel az Extraligában és a Magyar Kupában is bronzérmet nyert a 2009/10-es szezonban. 2010-ben igazolt külföldre az akkor utánpótlás-válogatott játékos. A következő csapatokban játszott Olaszországban: Tonno Callipo Vibo Valentia, CheBanca! Milano, Vero Volley Monza. A 2012/13-as bajnokság végén Dél-Koreába szerződött, ezt követően 2015/16-ban a BR Volleysszel a német kupát és a CEV Kupát is megnyerte. A 2016/17-es szezonra ismét Koreába szerződött. A 2018/19-es idényben már szerepelt Franciaországban a válogatott röplabdázó, akkor a Narbonne csapatát erősítette. Korábban játszott Olaszországban, Németországban – ahol bajnok, kupagyőztes és CEV-kupa-győztes volt.

Barótinak nem lesz újdonság a francia idegenlégió
Fotó: hunvolley.hu

– Teljes erőbedobással az új csapatomra, a TLM Volleyra koncentrálok, bízom abban, hogy szép eredményt tudunk majd elérni. – mondta a 38-szoros válogatott. – Aztán májustól jöhet a válogatott, ahol nagy feladatok várnak ránk, Eb-selejtezők és Európa Liga is szerepel a programban.

Az újvárosi nevelésű ütőjátékos csak a francia bajnokság második szakaszában léphet pályára, az első szakaszból elhalasztott két mérkőzésen nem, bemutatkozására január 22-én kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában