Foci

2021.01.06. 09:00

Dárdai Palkó is csatlakozott a Vidi keretéhez, a tengerparton készül a Fehérvár

Szerdán reggel szállt buszra a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata, de nem utazott messzire, Horvátországban edzőtáborozik Márton Gábor együttese.

Ferencz Balázs

Emil Rockov bajnoki magasságokba törne

Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

Még Kovács István vagy éppen Evandro is felpattant a Vidi buszára szerdán reggel, a korábbi térdsérültek rehabilitációja jól halad, csupán a kapus, Kovácsik Ádám nem vette az irányt a horvát tengerpart felé. 530 kilométer megtétele után Porec volt a MOL Fehérvár FC végállomása, ahol január 16-ig edzőtáborozik az OTP Bank Liga tabellájának második helyén telelő együttes.

A tíz nap alatt öt felkészülési mérkőzést vív a csapat a tervek szerint. A riválisok között szerepel horvát másodosztályú alakulat, de nívós gárda is.

Dárdai Palkó a 23-as mezben harcol majd a Vidiért
Fotó: a klub

Január 8-án Porecben csap össze a MOL Fehérvár FC a horvát első osztályú HNK Rijeka ellen, mely hazája pontvadászatának negyedik helyén áll, de három meccsel kevesebbet játszott, mint a listavezető Dinamo Zagreb. A horvát címvédővel is összecsapnak Márton Gábor legényei. Január 14-én Rovinjban mérkőznek meg a fehérváriak a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencvárostól vereséget szenvedett zágrábiakkal. Azonban előbb még farkasszemet néznek a piros-kékek az osztrák élvonal második pozíciójában tanyázó Sturm Grazcal. A január 10-i meccset követően, 12-én a horvát másodosztályban szereplő HNK Orient lesz az ellenfél, szintén Porecben. A már említett Dinamo elleni csata után a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató, a bajnokság második helyén álló NK Osijek, vagyis az Eszék ellen zárja az edzőtábort a csapat Rovinjban. A találkozók valamelyikén biztosan lehetőséget kap a fehérváriak új szerzeménye, Dárdai Palkó. A korábbi válogatott középpályás, majd szövetségi kapitány, Dárdai Pál fia a Hertha BSC második csapatától igazolt a Vidihez. A jobb és bal szélen is bevethető 21 éves játékos ballábas és jó pontrúgó. A berliniek mezében a Bundesligában 8 alkalommal pályára lépő Dárdai Palkó tisztában van azzal, hogy meg kell küzdenie a csapatba kerülésért.

Emil Rockov bajnoki magasságokba törne
Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

Január 23-án az Újpest vendégeként iramodik újra a listavezető Fradi után a MOL Fehérvár FC. A Kovácsikot helyettesítő hálóőr, Emil Rockov is arról nyilatkozott a soccerbet.rs-nek, hogy nem adják fel a harcot.

– A kilencpontos hátrány ledolgozható, hiszünk benne, és arra számítunk, hogy ennyi tétmeccs után elfárad a Fradi – vélekedett Rockov. – A csapat nem akar második lenni. Ez kudarc lenne számunkra. Változtatni kell a tabellán kialakult sorrenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában