Ismét legyőznék a Zetét

2020.12.22. 06:00

Sikerben bízva

A férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában az idei szezonban már másodszor találkozhat tétmérkőzésen az Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE csapatával, szerdán 17 órakor az Alba Regia Sportcentrumban.

Káldor András

Balsay Ádám jól kosarazott Szolnokon, várjuk a folytatást

Fotó: MKOSZ

Nincs még egy hónapja, amikor Zalaegerszegen, a 2. fordulóból pótolt összecsapással megkezdte kissé megkésett bajnoki szereplését az Alba Fehérvár együttese. Igaz, már korábban a felkészülés jegyében „összefutottak” a felek, de az igazi megmérettetés mégis a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban volt.

Azon a mérkőzésen nem volt kérdéses a győztes kiléte, hiszen az Alba Fehérvár fölényesen, 22 ponttal győzött, főként a harmadik negyedben nyújtott teljesítményével. Forray Gábor, a fehérváriak mestere – dacára annak, hogy több hiányzója is volt – bízott abban, hogy hasonló felfogásban, és teljesítménnyel jelentkezik a bajnokin is csapata. Más kérdés, hogy az előzetesen jelzett négy hiányzóból hárman tényleg nem lehettek ott a zalai parketten, így Luka Markovic, Vojvoda Dávid, Csorvási Milán nélkül állt fel az Alba. Ez mostanra annyiban módosult, hogy Vojvoda az utóbbi meccseken már hátán vitte csapatát, Csorvási legutóbb Szolnokon ott volt a keretben, és az időközben sérült Frank Turner is visszatérhetett. Egyedül Markovics nincs még bevethető állapotban, ő külön edz a csapattól.

Balsay Ádám jól kosarazott Szolnokon, várjuk a folytatást
Fotó: MKOSZ

A novemberi találkozón sem okozott különösebb gondot a Zete legyőzése, 18 pontos (79-97) sikerük a csapategység diadala volt, és egyáltalán nem látszott a gárdán, hogy meccshiánnyal küzdöttek volna.

A mai mérkőzés már egészen biztosan más lesz, hiszen jobban játékba lendültek a csapatok. A fehérváriak egy végletekig kiélezett rangadót játszottak szombaton Szolnokon, és a végjátékban vesztettek.

– Mi is megtettünk mindent, hogy nyerjünk. Igazi, férfias, kemény csata volt. Azt gondolom, hogy hasonlóra számíthatunk a rájátszásban is. Egylabdás mérkőzésen nehéz megmondani, mi döntött. Mindkét gárda megérdemelte volna a győzelmet – foglalta össze a látottakat Forray Gábor.

A ZTE KK pedig közben túlesett egy edzőváltáson, közel két hete elköszöntek Ante Nazortól, és az új vezetőedző kinevezéséig Heinrich Róbert dirigálja a gárdát. Vele jó formában van az együttes: legyőzték a Kaposvár és a PVSK-Veolia csapatait az elmúlt két játéknapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában