Sokáig kezükben volt

2020.12.03. 20:30

Nüanszokon múlott az Alba Fehérvár veresége

Tanulságos mérkőzésen vesztette el veretlenségét a férfikosárlabda NB I. 5. fordulójában az Alba Fehérvár az OSE Lions otthonában, pedig nagyon sokáig a kék-fehéreknek állt a jelző, ám több kulcsembere hiányát már nem tudta elviselni a gárda a hajrában.

Káldor András

A 22 pontig jutó oroszlányi Bradley Hayest (fehér) próbálja megakadályozni a dobásban Frank Turner (44)

Fotó: MKOSZ

Úgy indultak neki ennek a találkozónak a felek, hogy az Oroszlány három mérkőzésen kapott ki zsinórban, míg az ellenpólust az Alba Fehérvár képviselte, két egymást követő győzelemmel.

Nem sok idő maradt a regenerálódásra, hiszen hétfőn este még Zalaegerszegen lépett parkettre a fehérvári együttes, ám annak is örülniük kell az albás fiúknak, hogy jelen helyzetben, hosszú idő után már meccseket játszhatnak. Más kérdés, hogy nem igazán szerencsés, hogy rögtön a pontvadászat korai szakaszában sérülésekkel, betegséggel kell megküzdenie a szakvezetésnek, mivel három kulcsjátékosuk, Vojvoda Dávid, Luka Markovics és Csorvási Milán hiánya érzékenyen érinti őket. Nagyobb felelősség hárul így a fiatalokra, és Forray Gábor vezetőedzőnek kevesebb lehetősége adódik a rotációra. A kék-fehérek kezdő ötösére nem lehet még így sem panasz, a Frank Turner, Ron Curry, Lukács Norbert, Stacy Davis, Esa Ahmad kvintett a 91-86-ra elvesztett összecsapáson 73 pontot termelt, azaz jócskán tettek a közösbe.

A 22 pontig jutó oroszlányi Bradley Hayest (fehér) próbálja megakadályozni a dobásban Frank Turner (44)
Fotó: MKOSZ

A nagyszünethez közeledve érződött először, hogy még baj is lehet, és erre még rátett egy lapáttal az OSE, mert a fordulás után bennragadt az öltözőben az Alba, 11-2-es rohamával át is vette a vezetést a vendéglátó. Igaz, a zárónegyedben még egyszer a kékek kezébe került a meccs irányítása, de a végjátékban elkövetett hibák sokba kerültek.

– Jó meccset játszottunk, igazából bármelyik csapat nyerhetett volna, hiszen annak ellenére, hogy 5 pont lett a differencia, ez azért egylabdás meccs volt. Több mint 26 percig mi vezettünk, de az Oroszlány is keményen megdolgozott a győzelemért. A kulcs egyébként az volt, hogy a harmadik negyedet nagyon álmosan kezdtük el, és ott eladtunk több labdát egymás után, meg kaptunk buta, gyerekes hibákból négy-öt pontot, és ebből az OSE előnyt épített ki, amit utána nagyon szívós munkával visszavettünk. Az az igazság, hogy felőrlődtünk egy kicsit. A végjátékban is elkövettünk apró hibákat, figyelmetlenségekből később váltottunk, nem értünk oda, és ellenfelünk ezeket kíméletlenül kihasználta. Az extra dobásokat a kulcspillanatokban bedobták, mi is egyébként, tehát nem tudom elmarasztalni a játékosaimat. Nincs idő itt keseregni, hiszen két nap múlva megint mérkőzés van, úgyhogy próbálunk arra fókuszálni – értékelte a mérkőzést Forray Gábor.

– Nagyon kemény ­meccs volt mindkét félnek, néhány apró hibánk volt, amit azonnal megbüntettek. Értékeljük az OSE csapatát, most ők jobbak voltak! – fogalmazott Curry, aki 38 percet a pályán töltve 19 pontig jutott, és mutatóit tekintve a fehérváriak legjobbjának bizonyult.

Az Alba Fehérvár együttese szombaton 17 órakor Debrecenben a DEAC-nál vendégeskedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában