Juhász Roland és családja segített

2020.12.22. 21:04

Nagy értékű adomány érkezett a Fejér megyei gyermekotthonba

Nagy értékű adomány érkezett a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat részére.

Baráth Eszter

Köszönet és köszöntő hangzott el Deresné Tanárki Máriától, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány képviselőjétől (középen) és Juhász Roland sportolótól

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kedd délután tartott átadón az intézmény vezetői, dolgozói és lakói fogadták a felajánlókat. A karácsonyi ajándékok ezúttal Juhász Rolandtól, a MOL Fehérvár FC és a Magyar labdarúgó-válogatott egykori játékosától, Lipcsei Betta sportriportertől és gyermekeiktől érkezett. A megjelenteket Deresné Tanárki Mária köszöntötte a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány kuratóriumának nevében. A bevezetőt követően elmondta, hogy a felajánlók egymillió forintot utaltak az alapítvány számlájára, amely összeget közösen egyeztetett célokra használnak fel. Ezek között szerepel három darab televízióra köthető videojáték-rendszer, egy televízió, az intézmény tulajdonában lévő 11 kerékpár szervizelése, két ajtóhinta, egy darab varrógép és diavetítő, valamint egy már meglévő, háromrészes ülőgarnitúra kárpitcseréje.

Köszönet és köszöntő hangzott el Deresné Tanárki Máriától, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány képviselőjétől (középen) és Juhász Roland sportolótól
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Deresné Tanárki Mária az intézmény lakói és dolgozói nevében köszönte meg a jelentős adományt. Juhász Roland elmondta, a családja életében nem ez az első adományozás, és bízik abban, hogy nem is az utolsó. Kiemelte, a sporttól és az élettől sok szépet kapott, éppen ezért tartja fontosnak, hogy segítsen azokon, akik nehezebb körülmények között élnek, és ha lehet, az ünnepüket is szebbé tehessék. A sportoló elmondta, miután tavaly Székesfehérvár tiszteletbeli polgárává avatták, a családdal közösen úgy döntöttek, ismét itt az ideje ebben a városban segíteni. A gyermekotthonnal közös pozitív tapasztalatok miatt pedig számára egyértelmű volt, hogy ide érkeznek majd adományaik. Juhász hozzátette, gyermekeiket azért hozták el az átadóra, mert az adományozás példáját szeretnék nekik is megmutatni és továbbadni, valamint ezzel a példával megtanítani őket arra, hogy fontos másokra gondolni és segíteni őket. Kollárné Nagy Szilvia, az intézmény vezetője háláját fejezte ki a felajánlók felé, és kiemelte, példaértékű segítség érkezett a gyermekotthon részére.

A köszöntőket követően az adományozók és Deresné Tanárki Mária adományozási szerződést írtak alá, melyben összefoglalták, milyen tételekre fordítanak majd a felajánlott összegből. A gyermekotthon lakói verssekkel és énekkel fejezték ki köszönetüket a család felé, akiktől a felajánlás érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában