Jó széria

2020.12.29. 19:17

Meglesz a tizedik?

Szép kerek szám a tíz. Ha ma este az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban az év utolsó mérkőzésén legyőzi a Hydro Fehérvár AV19 a Bécset, tízesre duzzasztja történelmi győzelmi szériáját az ICEHL-ben!

Németh Krisztián

Hári János (16) ma a Bécs ellen vezeti a csapatot

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Linz hétfő esti legyőzésével írták tovább a klub történetének arany lapjait Hári Jánosék. Nagy csatában, az utolsó harmad elején szerzett két góllal verték vetélytársukat.

– Nagyon elégedett vagyok, az egész mérkőzésen jól játszottunk. Kevésbé voltunk közönségszórakoztatóak, inkább hatékonyak. Stabilan védekeztünk, és türelmesen kivártuk, hogy meglegyenek a lehetőségeink. A hátvédeink remek munkát végeznek, sokat beszélgettünk erről velük. Nem hagynak helyet az ellenfélnek, próbálnak szorosan védekezni, és ebből a csatárok is kiveszik a részüket: gyorsan visszatérnek a védekező harmadba, így a bekkek mindig közel tudnak lenni a támadókhoz. És ez nem csak védekezésben történik meg. Talán ez a legfontosabb változás a stratégiánkban – újságolta Antti Karhula vezetőedző.

Az osztrák bajnokság élén két csapat, a Bolzano és a Fehérvár száguld, egyaránt 54 ponttal, jobb gólkülönbséggel a dél-tiroliak állnak az élen, ám nincs megállás a következő uszkve két hétben sem.

Hári János (16) ma a Bécs ellen vezeti a csapatot
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Eléggé őrült tempóban jönnek a meccsek, tizenöt nap alatt nyolcszor játszunk, próbálunk mindig csak a következő összecsapásra fókuszálni – zárta gondolatait a történelmi menetelés finn sikerkovácsa.

Az már tényleg a non plus ultra lenne, ha a Bolzano botlana, és az élen búcsúztatná az évet az AV19, még akkor is, ha 44 fordulós alapszakaszból a mieink 28, az olaszok csak 23 összecsapást teljesítettek.

Szóval szerda este az év utolsó meccsén jön a Hydro Fehérvár AV19 nyomában a harmadik helyen lihegő Vienna Capitals, amely öt meccsen át tartó ramaty szériát zárt le a Pozsony legyőzésével.

Vajon meglesz a tizedik?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában