Női torna

2020.12.20. 13:11

Mayer Gréta két érmet nyert a juniorok versenyében

Mayer Gréta gerendán ezüst-, talajon bronzérmet nyert vasárnap a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokság juniorversenyében.

MTI

Fotó: UEG

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Dunaferr SE sportolója gerendán ugyanannyi pontot kapott, mint a román Ana Barbosu, utóbbi javára csupán a magasabb kiviteli pontszám döntött.

Felemáskorláton Szmirnov Anna ötödik, ugrásban Balázs Kíra nyolcadik lett. A Balázs Kíra, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra, Szmirnov Anna összeállítású magyar juniorválogatott a pénteki csapatversenyben bronzérmet nyert. A juniorok mezőnyében a koronavírus-járvány miatt 11 ország mindössze negyven tornásza szerepelt.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, az elért sikereknek valódi sportértékük van, hiszen a magyarok fel tudták venni a versenyt pontszámokban és gyakorlatokban is olyan sportági nagyhatalmakkal, mint Ukrajna vagy Románia.

„Óriási siker ez a versenyzőknek, még akkor is, ha szűkebb a mezőny, hiszen anyagerősek a gyakorlataik, jók a pontszámaik” – értékelt Altorjai Sándor csapatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában