Karácsonyi piros-kék minikörkép

2020.12.25. 08:00

Mankó nélkül és „Kevinnel”

A Nikolics család már egy ideje felállította a karácsonyfát, míg a Kovácsik famíliában ezúttal segítségre szorul a családfő az örökzöld elhelyezésében. Cikkünkből kiderül, hogyan karácsonyozik a MOL Fehérvár csapatkapitánya és egyik helyettese.

Németh Krisztián

Nikolics Nemanja sajnálja, hogy nem lesz fehér a karácsony

Fotó: a klub

Nikolics Nemanja a Vidi csékája, családjával második fehérvári karácsonyára készül, a háromgyermekes família már hetekkel ezelőtt elmerült a hangulatban.

– Amerikában már november elején nagy hó volt, már akkortól át lehetett érezni a hangulatot, ebből egy picit mi is hazahoztunk. Már december elején feldíszítettük a fát, a házat. A gyerekek nagyon várják már a Jézuskát, a Télapót!

A közös filmnézés sem maradhat el felvezető programként, karácsonykor a Reszkessetek, betörők kötelező darab!

– „Kevin” egyfajta rituálé számunkra, muszáj megnézni karácsonykor. Az első rész Chicagóban, korábbi otthonunkban játszódott, a második pedig New Yorkban. Ott is elmentünk néhány forgatási helyszínre. Óriási élmény volt a gyerekek számára!

Nikolics Nemanja sajnálja, hogy nem lesz fehér a karácsony
Fotó: a klub

A menü megszokott lesz Nikóéknál, a program rendhagyó.

– A kacsa évek óta asztalra kerül, ahogy a töltött káposzta, a halászlé és a finom desszertek is, egyébként glutén- és tejmentesen táplálkozunk. Két napra a feleségem szüleihez Kaposvárra utazunk, viszont nem utazunk Szerbiába anyukámhoz. Vele szoktuk ünnepelni a szilvesztert és a szerb karácsonyt.

A közelmúltban megsérült Kovácsik Ádám napok óta ünnepel! De nem a karácsonyt és nem is a névnapját (egyébként is szeptemberben tartja), egyelőre „csak” annak örül, hogy letette a mankót.

– A fa az én reszortom, de egyedül most nem tudom megoldani, a sógorom vagy az apósom fog segíteni a felállításban, a befaragásban.

Egy borleves és egy gyógyulás rendel!
Fotó: a klub

Kisfia januárban lesz hároméves, és egyre érdeklődőbb!

– A fehérvári főutcai fáról meg is kérdezte, hogy kerül ide, amikor még nem is volt itt a Jézuska? Amikor tényleg eljön, hagyományosan csengetünk, közösen éneklünk. Állandó karácsonyi menünk van: borleves és töltött pulyka.

Ádám legemlékezetesebb karácsonyi ajándékát feleségétől kapta, úgy, hogy neje ott sem volt.

– Légiósként nem tudtam otthon tölteni egy karácsonyt, viszont a feleségem meglepett egy térképpel, a lakásban elrejtett dolgokat, és mindenféle nyomot kellett követnem az ajándékért.

Vajon mekkora rejtély, hogy mikor térhet vissza a pályára a Vidi első számú kapusa?

– Ha minden jól alakul, akkor áprilistól edzhetek a csapattal. A nyári felkészülési meccseken reményeim szerint már állhatok a kapuban. Február elején fogok tudni elkezdeni kocogni. Labdát rúgni, fogni, azt talán már januárban, mondtam is Brokinak

(Brockhauser István, kapusedző – a szerk.), hogy az edzőtáborban úgy készüljön, hogy én is viszek kesztyűt, és ha más nem, akkor ülve edzek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában