A Kisláng csapata előrébb is végezhetett volna

2020.12.21. 20:08

Edzőváltás után jól vizsgázott a DUFK SE

Befejeződtek a megyei I. osztály őszi küzdelmei, az előző évekhez hasonlóan ezúttal is megkérdeztük a csapatok vezetőit, edzőit, hogyan tekintenek vissza a végére kissé csonka idényre? Ezúttal két vezetőedzőjével beszélgettünk.

Káldor András

A DUFK SE (fehérben) újoncként egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet ősszel

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

10. Kisláng 13 4 4 5 24-28 16

Erdei István vezetőedző: – Amikor átvettem ezt a csapatot egy erős középmezőnybéli tagságot szerettem volna megcélozni. Ez a társaság játékosállományban érett erre. Két részre osztanám ezt az őszi szezont, az első hat fordulóval kapcsolatban van igazán hiányérzetem. Úgy kezdtük, hogy elértünk három döntetlent, és három vereséget, összesen három pontot tudtunk csak gyűjteni olyan csapatokkal szemben, amelyekről korábban úgy gondoltam, hogy egy-két győzelmet majd sikerül elérnünk ellenük. Majd jött egy kéthetes pihenő, és a következő hét fordulóban megfordult ez a tendencia. Sikerült 13 pont szerezni, és az Ikarus elleni mérkőzést nem tudtuk lejátszani a Covid miatt. Beigazolódott, hogy van helyünk a megyei első osztályban, ha arra gondolok hogy az első hat fordulóban sikerült volna a két mérkőzést döntetlen helyett győzelemmel zárni, akkor a 6–8. hely környékén lehetnénk. Ebben a bajnokságban Sárosd és a Mór kilógnak a mezőnyből, az Ikarusról nem tudok véleményt alkotni, mert velük még nem játszottunk. Viszont úgy látom, hogy ezt a két csapatot kivéve mindenki mindenkit meg tud verni.

A keretben nem lesz változás, szeretném ezt a társaságot együtt tartani. Az idősebb játékosok a fiatalokkal jó kohéziót alkotnak, valamint egyre több fiatal játékos tudok az U19-es csapatból beépíteni. Elég szűkös a határidő a felkészülés tekintetében, hiszen már február 7-én pályára kell lépnünk az Ikarus ellen, és még a hónap közepén Fejér Megyei Kupa-találkozót is játszanunk kell. Ahogy az ünnepek lecsengenek, január első hetében már szeretnénk elkezdeni dolgozni.

A DUFK SE (fehérben) újoncként egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet ősszel
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

11. DUFK SE 14 4 2 8 14

Szellák Sándor vezetőedző: – A célkitűzésünk az volt, hogy ezzel a fiatal csapattal a felnőtt mezőnyben is helyet követeljünk magunknak, itt álljunk helyt. Menet közben történt egy edzőváltás, mert az ezt megelőző szakember nem fogalmazta meg ezt az irányt, és mindössze négy pontot szereztünk. Az edzőváltás után sikerült újonc csapatként a lehetőséget megragadni, és ez remélem megalapozta azt, hogy megtarthatjuk a mezőnyben a tagságunk. Nincs hiányérzetem. Úgy érzem, a csapat tudásának megfelelően szerepelt.

Az 1992–93-as idényben Perkátán dolgoztam fiatal edzőként, az egymás időszak volt. Ezt követően nem voltam a megyében, de úgy látom, hogy itt is megfigyelhető egy általános gyengülő folyamat. Egyre kevesebb a jó képzettségű futballista, a csapatok létszáma a mi megyénkben szerencsés, de például Tolna megyében kilenc I. osztályú csapat van. Ha a téli felkészülést optimálisan végre tudjuk hajtani, akkor több csapatot meg fogunk tudni tréfálni a tavaszi szezonban. Január 12-én kezdjük a munkát, a keretben nagy változás nem várható, a meglévőket próbáljuk egészséges állapotban tartani, illetve hozni egy jó felkészüléssel jó csapategységet hozva megpróbálunk jól szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában