Elhúzta a nótájukat

2020.12.20. 18:25

Az eltiltását letöltő Paul Geiger góljával nyert az AV19

A gólban gazdag elmúlt egy hetet, szombat este egy olyan ICEHL-találkozóval zárta a Hydro Fehérvár AV19, amelyen egyetlen találat döntött, az is a véghajrában. Negyvennégy másodperccel a vége előtt született meg a győztes gól a Graz otthonában.

Németh Krisztián

Paul Geiger (középen) a nagy csatában gólt érően lendítette lövésre „hangszerét”

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

Úgy vágtak neki a stájerországi kirándulásnak a fehérváriak, hogy csütörtökön igazi ki-ki meccsen és nem utolsósorban felsőházi rangadón, kilencgólos összecsapáson szétlövéssel győzték le itthon a Klagenfurtot. Sőt, ezt megelőzően szombati esti ellenfelükkel mérkőztek, akkor ugyancsak az AV19 javára nyílt ki a gólzsák, 5-4-re nyertek Hári Jánosék.

A graziak akárhogy erőlködnek csak a felsőház kapujában vannak, ebben pedig a szombat esti meccs is „megerősítette őket”. Persze ennél jóval árnyaltabb a kép, az első harmad elején energikusan kezdtek, a vendégek pedig kicsit álmoskásan. Kornakker Dániel a kapuban egy percre sem csukhatta le a szemét az első húsz percben is nagyokat kellett mentenie a Fehérvár hálóőrének.

Alapvetően nem záporoztak a nagyobbnál nagyobb ziccerek az első szünet után sem, ám ekkor is jó teljesítményt nyújtott a vendégek a kapusa. A második harmad közepén öt a három ellen támadhatott az AV19, ám gól ekkor sem született, Timothy Campbell a kapuvasat találta el.

Paul Geiger (középen) a nagy csatában gólt érően lendítette lövésre „hangszerét”
Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

Az emberelőnyök elsősorban a harmadik játékrészben sűrűsödtek be, de egyik csapat sem tudott élni a fórokkal. A Graz viszont komoly preszsziót gyakorolt a vendégekre a harmad elején, majd Paul Geiger szabálytalansága után öt a három ellen volt kénytelen védekezni a Fehérvár. A gól csak nem akart megszületni, érthetően egyre zabosabbak lettek a játékosok, Hári János és Joel Broda ezt egymás és a sporttársak felé is kommunikálta az utolsó öt perc elején, úgyhogy kaptak is egy-egy tíz perces fegyelmit.

Erről a bizonyos utolsó öt percről akkor nem úgy tűnt, hogy a végső minutumok lesznek a derbin, inkább a túlóra felé hajlott a mérleg nyelve.

De jött Paul Geiger! A kanadai hátvéd egy héttel korábban ugyancsak a Graz elleni meccsen szabálytalanul húzta el a nótáját az egyik stájernek (Geiger németül annyit tesz: hegedűművész), ezúttal azonban teljesen szabályosan használva ütőjét, Erdély Csanád passzából negyvennégy másodperccel a vége előtt középről a kapuba vágta a korongot, 0-1!

A győzelem révén végleg kiigazította novemberi gyengélkedését a Hydro Fehérvár AV19. Öt mérkőzésen át tartó győzelmi szériában van a csapat és a második helyen áll az osztrák bajnokságban!

– Nagy győzelmet arattunk egy kemény mérkőzésen. A meccs előtt is éreztem, hogy kevés gólszerzési lehetőség lesz. Mindkét csapat stabilan védekezett, ennek az összecsapásnak bármilyen kimenetele lehetett volna, de nekünk volt szerencsénk – értékelt Antti Karhula a Hydro Fehérvár AV 19 vezetőedzője.

SALZBURG MINDEN MENNYISÉGBEN

Huszonnégy órán belül harmadik és negyedik Salzburg elleni, alapszakaszra rendelt találkozóját is letudja a Hydro Fehérvár AV19. Mivel a Klagenfurtot már sikerült legyűrni, a Salzburg az egyetlen olyan csapat a felsőházban, amely ellen még nem sikerült pontot szerezni. November végén, december elején kettő majd egy góllal győztek az osztrákok. A fehérváriak teljesítménye önmagáért beszél, az ötmeccses győzelmi sorozat remek formáról árulkodik, de a Salzburg sem panaszkodhat. Leszámítva a két hete vasárnap Bécstől elszenvedett vereséget igazán pazar szériában vannak, ezt pedig pont Bartalis Istvánék ellen indították. Utóbbi nyolc meccsükön az egyetlen vereség mellett tizenkilenc pontot szereztek. Még mindig csak tizenhét meccsen vannak túl, míg a Fehérvár huszonnégy lejátszott bajnokinál jár. Gyanítható hogy feljebb lép még a tabellán a Salzburg, de úgy lenne az igazi, ha a kapaszkodásba két hiba csúszna… Hétfőn és kedden este. Mindkét napon 19:15 órakor dobják be a korongot az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában