pafc

2020.11.05. 22:39

Végre megvolt a szív a felcsúti csapatban

Brusztos meccsen, Thomas Meissner utolsó pillanatokban lőtt góljával nyerte meg a presztízscsatát a Puskás Akadémia FC a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd ellen az NB I. első fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A felcsútiak elszántsága hozta meg a hőn áhított sikert.

Kecskés Zoltán

Az önfeledt öröm a három pont megszerzése után

Fotó: PFLA

A felcsúti Pancho Arénában rendezett találkozó után Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a sajtótájékoztatón.

A győzelmet a csapat akarásának, küzdeni tudásának tudja be a kispestiek ellen. A három pont megszerzése sokat hozott a felcsúti együttes konyhájára, ugyanis nemcsak megszakították négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, de a tabellán felléptek a hatodik helyre.

– A legnagyobb öröm, hogy végre boldognak láttam a fiúkat az öltözőben. Igazi elégtétel volt ez számukra az elmúlt időszak után. Az elszántság, amit hiányoltam a korábbi mérkőzéseken, most megvolt. Végig bíztunk abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, és ennek meglett a gyümölcse. Az első félidőben nagyon sok labdát elvesztettünk a középpályán, nem tudtunk kibontakozni, és így gyors ellentámadást vezetni sem. A fordulás után ezen sikerült változtatnunk, és ez döntötte el a mérkőzést. Éreztem a szívet a csapatban, remélem, a hétvégén minőségben is javulhatunk és folytathatjuk a megkezdett utat.

Az önfeledt öröm a három pont megszerzése után
Fotó: PFLA

Továbbá elmondta, hogy a ZTE elleni meccs után kritizált Kiss Tamással rendezték a viszonyukat, de meg kell érteni a játékosoknak és az egész magyar futballtársadalomnak, hogy nem szabad simogatni a fiatalokat, ha fejlődést szeretnének elérni.

– A játékosoknak a negatív kritikát is pozitívan kell feldolgozniuk, anélkül nem tudunk fejlődni sem mi, sem a magyar labdarúgás. Kiss Tamás az egyik kedvenc játékosom, sőt a második fiamnak tekintem. Én ilyen vagyok, ha valaki rosszul játszik, azt kimondom.

Ha csak simogatni fogjuk a fiatalokat, hogy nem baj, akkor sehová sem jutunk el, ez a magyar foci érdeke is. Ezt az ügyet lezártnak tekintem, ahogy Tomival, úgy mindenkivel korrekt kapcsolatom van az öltözőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában