Még a bizonytalanság az úr

2020.11.20. 22:04

Újra edzésben vannak az újvárosi kézisek

A karantén leteltével ismét megkezdték az edzéseket a Dunaújvárosi Kohász KA NB I-es csapatának játékosai. Gurics Attila csapatmenedzser tájékoztatta lapunkat az előzményekről, illetve arról, hogy mire számítanak a folytatásban.

Káldor András

Az észak-macedón Sanja Dabevskára (fehérben, labdával) is sok munka vár F.: Kricskovics a/archív

A Hungast Szombathelyi KKA elleni bajnokin végzett legutóbbi kötelező Covid-tesztelésen nyolc újvárosi játékos tesztje mutatott pozitív eredményt, ezért november 4-én a gárda karanténba vonult.

Az észak-macedón Sanja Dabevskára (fehérben, labdával) is sok munka vár F.: Kricskovics Antal/archív

– Még mindig nincs vége, és borzalmas nehézségeket éltünk, élünk meg. Teljes a bizonytalanság, folyamatosan arra készülünk, hogy elkezdjük a következő hetet, bajnoki mérkőzést játszanánk. A legelső teszten két játékosunk esett el, akkor tíznapos karantént rendelt el a Fejér Megyei Járványügyi Hivatal. Ennek eleget tettünk, a következő héten újfent teszteltük a csapatot, akkor pedig az egyik sportmunkatársunk került a szórásba. Akkor őt külön vették karanténba, amikor neki is lejárt, újból elkezdtünk dolgozni és a Szombathely elleni mérkőzés után derült ki, hogy összesen kilencen vírusosak. Azonnal karanténba kerültünk, amint lejárt a tíz nap, elkezdtük az edzéseket, de három-négy játékosunknál majdnem a karantén lejártánál jelentkeztek különböző tünetek, és még három nappal meghosszabbították a karantén időszakot. A héten saját felelősségre leteszteltük a társaságot, három játékosnál jelen van a vírus. Elkezdtük a munkát, az viszont borzalmasan látszik, hogy akik átestek ezen a betegségen, mindegyiküknek más-más az erőállapotuk. Nagyon óvatosan kezeljük őket, mérjük a pulzusukat, és azonnali pulzusemelkedésnél leállítjuk őket. – tudtuk meg Gurics Atilától. Nagy valószínűséggel a piros-fehérek idén már több bajnokit nem játszanak, így aztán az edzéseken a szezon jövő évi összecsapásaira készülnek. Megjegyezzük, hogy a szeptemberi bajnoki rajt óta hét mérkőzést abszolvált a Kohász.

– A szövetség által kiadott szabályzat szerint jelenleg nem is tudnánk kiállni, mert 11 plusz 1 főt írt elő a szövetség a keretben. Tizenkilences a keretünk, de a monte­negrói Anastasija Babovicot és a szerb Jovovity Jovanát meghívták a válogatott keretbe. Ha megrendezik az Eb-t, akkor nagyon későn tudnak a csapathoz csatlakozni, valamint a csapat nagy része még nem tud visszaintegrálódni. Arról nem beszélve, hogy a sportorvosi vizsgálatok két-három hét múlva lesznek aktuálisak, és tíz sportolónak visszavonták az engedélyét. December 30-ára van kiírva a következő for­duló, csak reménykedünk abban, hogy addigra mindenki hadra fogható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában