fvse

2020.11.09. 20:59

Túl sok volt a hiányzó

A sérülésektől megtizedelt Fehérvár Vízilabda SE nem bírt a nagy múltú ellenfelével a vízilabda OB I/B hatodik fordulójában. Sajnos a FVSE az előző mérkőzésekhez hasonlóan nem tudott teljes kerettel kiállni.

Kecskés Zoltán

Gyöngyösi János szorosabb meccsben bízott

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap Archív

AVUS–Fehérvár VSE 16-7 (4-1, 4-1, 5-1, 3-4)

Szombathely, Vezette: Pintér János, Csák Marcell

Gólok: Sági 4, Szőke 3, Hajmási 3, Csányi 3, Landherr 2, Németh L. 1, illetve Varga M. 4, Szilvasán 2, Bendicsek 1.

Egy rendkívül nehéz mérkőzés várt Gyöngyösi János fiaira több szempontból is. Egyrészt a szombathelyiek az elmúlt idényben még a legmagasabb osztályban szerepeltek, másrészt a sérülések okán nem sok variációs lehetőségük maradt. Ennek ellenére a vízbe ugrottak és becsületesen helytálltak.

Bekő Martin, az egyesület technikai vezetője és egyben játékosa elmondta, hogy ennyi hiányzót egyszerűen nem bírt el a csapat. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a kezdő mellett mindösszesen négy cseréjük volt, ráadásul az egyetlen bevethető centerük, Szedmák Dávid sérülten volt kénytelen végigjátszani a négy negyedet, ráadásul pihenő nélkül. A házigazdák pedig gyors, kombinatív játékkal rá is játszottak erre, hogy kifárasszák a Fehérvárt.

– A szombathelyiek úgy kerültek a másodosztályba, hogy visszaléptek az OB I-től, ez érződött is rajtuk. Egészen más tempóban játszottak, mint azt megszokhattuk eddig. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzésre már nagyobb kerettel utazhatunk, és felvehetjük a harcot az Angyalföldi Sportiskola csapatával.

Gyöngyösi János szorosabb meccsben bízott
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap Archív

Hasonlóan nyilatkozott az FVSE, vezetőedzője Gyöngyösi János is.

– Tartalékos csapattal érkeztünk Szombathelyre. Bevallom, kicsit szorosabb eredményre számítottam, de az első negyedben több nagy helyzetet is kihagytunk, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

A nagy kérdés az, hogy a járvány terjedését korlátozó intézkedések bevezetésével folytatódhat-e és ha igen, miként a bajnokság? A Magyar Vízilabda Szövetség közleményben tudatta, hogy egyeztetéseket kezdeményeztek a kormányzat képviselőivel és az illetékes szervezetekkel az uszodák helyzetével, azok működésével kapcsolatban. A törvény végrehajtásról szóló rendeletek megismerését követően kerül az MVLSZ Elnöksége abba a helyzetbe, hogy dönteni tudjon az egyes bajnokságok folytatásáról, vagy felfüggesztéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában