Pontszerző helyen zárta a WTCR-idényt a pilóta

2020.11.17. 21:47

Teljesültek az álmai Kismarty-Lechner Gábornak

44. születésnapját a versenypályán ünnepelte Kismarty-Lechner Gábor. A Zengő Motorsport autóversenyzője a túraautó-világkupa (WTCR) utolsó hétvégéjén is pontokat gyűjtött.

Ferencz Balázs

Kismarty-Lechner Gábor Cuprája és a csapat is hozta a helyezéseket

Fotó: Zengó Motorsport

A tények: Santiago Urrutia nyert a túraautó-világkupa 2020-as idényének záróversenyét Spanyolországban. Mögötte Yann Ehrlacher és Jean-Karl Vernay zárt. A magyarok közül Michelisz hetedik, Tassi Attila csapatutasítás után tizenegyedik, Boldizs Bence tizenhetedik, míg Kismarty-Lechner Gábor tizenkilencedik lett. Az Yvan Muller győzelmével zárult utolsó előtti futamon azonban Kismarty-Lechner nagyot autózott, az utolsó helyről indulva zárt a 13. pozícióban.

A vk összesített sorrendjében a francia Yann Ehrlacher végzett az élen, a székesfehérvári pilóta a 19. pozícióban zárt a 26-os mezőnyben, 17 pontot gyűjtött.

– Pozitív élményekkel zártam az egész szezont, s ráadásul Aragon a kedvenc pályáim közt szerepel majd, hiszen két héttel ezelőtt is viszonylag jó eredménnyel zártam, s nagyon élveztem, s most is egy jót szerettem volna versenyezni. Azonban nehezen indult, mert az időmérő első gyorskörén eltörött a jobbos féltengely, nem is teljesítettem az időmérőt. Az utolsó helyről indultam mind a három futamon. Szombaton egész éjszaka esett az eső, vasárnap nedves pálya fogadott. Az első pillanattól szenvedtem az autóval, csúszott, s a felvezetőkörön háromszor megpördültem. Nem igazán értettem, mi történt. A harmadik körben mentem ki a boxba, s kiderült, hogy a bal oldali féltengely kicsúszott a helyéről, az egyik kerék elkapart, a másik nem hajtott… Csalódott voltam. Azonban a második verseny meghozta a katarzist. Viszonylag jól rajtoltam, az első körben kettőt előztem, majd lassan lépkedtem előre. Olyan nevekkel küzdhettem, mint Gabrielle Tarquini, aki túraautó-világkupagyőztes, ex-forma 1-es pilóta, s megelőztem. Fantasztikus élmény volt ilyen mezőnyben a 13. helyen célba érni.

Kismarty-Lechner Gábor Cuprája és a csapat is hozta a helyezéseket
Fotó: Zengó Motorsport

A harmadik versenyen hibázott a rajtnál, bemozdult, így boxutcaáthajtás-büntetést kapott, amire a 4. körben szólították ki, így légüres térben fejezte be a futamot.

– Az első, zolderi futamon kívül minden versenyen sikerült pontot szereznem, s összesítésben a 19. lettem ebben az előkelő mezőnyben. Elégedett vagyok. Sokat tanulhattam, mentálisan is, és vezetéstechnikából is. Két héttel ezelőtt a két szabadkártyás pilóta a TCR Európa-bajnok Josh Files, valamint Nicolas Baert, TCR Eb-harmadik voltak, akiket sikerült megelőznöm, felejthetetlen élmény volt.

Az álmait teljesítette, teljes szezont versenyezhetett a WTCR-ben, pontokat szerzett a futamokon, nagyon sokat tanult a versenyzésről.

Ami a jövőt illeti, csak annyi bizonyos, hogy másfél hónap múlva rajthoz áll a dubaji 24 órás versenyen. A 2021-es szezon terve még alakításra vár.

A vk végeredménye: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 234 pont, 2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 195, 3. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo) 194, 4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 188, 5. Gilles Magnus (belga, Audi) 172,… 12. Tassi Attila (magyar, Honda) 100, 13. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 93,… 18. Boldizs Bence (magyar, Cupra) 35,… 19. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) 17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában