folytatódhat az Extraliga

2020.11.13. 20:07

Reménysugár a pinpongosoknak

Lapunkhoz beérkező információk szerint akár már jövő hét végén folytatódhatnak a legmagasabb asztalitenisz osztály, azaz az Extraliga küzdelmei.

Kecskés Zoltán

Jakab Gábor bízik a folytatásban

Fotó: Pesti Tamás (FMH-Archív)

Bár még kedden a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) úgy döntött, hogy az újabb járványügyi szigorítások miatt valamennyi csapatbajnoki osztályban azonnali hatállyal felfüggeszti a meccseket, tegnap már felmerült az élvonal újraindításának gondolata.

A szervezet a kormányrendeletet felülvizsgálva elkezdte az igényfelmérést a profi, igazolt játékosokkal rendelkező egyesületek között a bajnokság mihamarabbi folytatásáról. A legnagyobb problémát a szigorító intézkedésekből adódóan a játékhely jelenti, ugyanis néhány klub az iskolai intézmények tornatermében játssza a hazai mérkőzéseit. Ebben a cipőben van a fehérvári Honvéd Szondi György SE is, ennek ellenére bizakodóak, hogy összefogva megteremthetik a feltételeket.

Jakab Gábor bízik a folytatásban
Fotó: Pesti Tamás (FMH-Archív)

– Ma jó híreket kaptunk az egyik extraligás klubtól – kezdete beszélgetésünket az egyesület kiválósága, Jakab Gábor – Náluk járt ugyanis a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, illetve sportigazgatója, mert szeretnék, ha a jövő hét végén folytatódhatna a versengés. Szeretnék, ha az első félévből hátramaradt négy forduló megrendezésre kerülne, hogy ne legyen akkora torlódás majd a második félévben. Mi partnerek vagyunk ebben a szövetséggel, mindenben segítünk.

Az Újonc, Serdülő, Ifjúsági TOP 24 Versenyekről, illetve az Újonc és Ifjúsági Országos Csapatbajnokságokról lapzártánkig nem érkezett friss információ, így jelen állás szerint későbbi rendelkezésig felfüggesztve maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában