Aqvital FC Csákvár - Szolnoki MÁV FC

2020.11.27. 18:41

Kemény dió jön

A hétközi for­dulóban elszenvedett siófoki vereséget követően, az Aqvital FC Csákvár vasárnapi összecsapása egy csapásra felértékelődött. Az utolsó őszi játéknapon a Szolnoki MÁV FC gárdáját látják vendégül a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban.

Kecskés Zoltán

Daru Bence visszatér, nagy szükség lesz rá

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Visinka Ede gárdája egy győzelemre van a bejutó, 17. helytől, így ha szeretnék tovább csökkenteni hátrányukat közvetlen riválisaikkal szemben, akkor vasárnap mindenképp otthon kell tartaniuk a három pontot.

A statisztika arról árulkodik, hogy a vendégként érkező Szolnok rágós falatnak ígérkezik. A Tisza-parti együttes kellemetlen stílusával, masszív védekezésével kevesen tudtak eddig mit kezdeni: a DVSC, a Szeged, a Kaposvár, a Pécs és a Soroksár ellen maradt csupán pont nélkül. Bár a góllövésben nem jeleskedik (17!), de a 18 kapott gól a liga egyik legjobb mutatójának számít, így nem véletlen, hogy a tabella 9. helyét foglalja el. Elsősorban tehát a biztonságot helyezik előtérbe, ugyanakkor képesek gyorsan váltani, és egy-egy kontrával meglepni az ellenfelet. Emellett életveszélyesek a rögzített játékhelyzeteknél, szögletek, szabadrúgások utáni beíveléseknél.

Daru Bence visszatér, nagy szükség lesz rá
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A csákváriaknak tehát egy betömörült, agresszív védelmet kell feltörniük vasárnap. A győzelem kulcsát a gyors, kombinatív játék és a váratlan megoldások jelenthetik. Szerencsére több ilyen kaliberű játékosa is van a hazai gárdának: az eltiltásból visszatérő gólzsák Daru Bence, vagy a szintén jó fizikummal megáldott Albert István, mindenképp közéjük tartozik, de Madarász Márk, Baracskai Roland és Sejben Viktor is képesek bármikor megvillanni. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában