golf

2020.11.10. 19:51

Ismét zöldbe öltözött

A szezon legnagyobb presztízsű klubversenye (Pannonia Masters) zajlott a hétvégén az alcsúti Pannonia Golf & Country Clubban. Az amerikai profi meghívásos torna (US Masters) mintájára életre hívott versenyen, rangjához méltón, kétnapos stroke play során dőlt el, kik az idei év legjobbjai.

Kecskés Zoltán

Batta Krisztina nyolcadszorra ölthette magára a zöld zakót

Fotó: Yulia S.

Le a kalappal a szervezők és a bírók előtt, mivel korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy késő ősszel, Szent András havában kétnapos komoly golftornát rendezzenek. Az átgondolt startlistának és a játéktempó betartásának köszönhetően még sötétedés előtt sikerült befejezni mindkét körben a játékot.

A vírushelyzet miatt ugyan valamivel kisebb érdeklődés kísérte az eseményt, mint tavaly, így is 48-an szálltak harcba a klub legendás zöld zakójáért, klubbajnoki címéért.

Az első napot követően a hölgyek mezőnyében minimális előnyre tett szert a junior korú Sántha Laura a többszörös golfbajnok, Batta Krisztinával szemben, ám a zárónapon fordult a kocka: a rutin felülmúlta a fiatalságot, így a szeniorok kiválósága, Batta ülhetett ismét a Masters trónjára. A klubbajnoki címet és a címmel járó zöld zakót immáron nyolcadszorra nyerte el a nemrég születésnapját ünneplő bajnoknő. Lassan már külön gardróbszobát kell nyitnia a különleges kabátoknak.

– Ki is ment a fejemből, hányadik lehet, viszont az új zöld zakó jobban inspirált. Hát ugye nőből vagyok, egy új ruhadarab mindig jól jön! – mondta viccesen a győztes.

Női dobogó:

1. Batta Krisztina +10 (79, 75)

2. Sántha Laura +17 (78, 83)

3. Kiss Polett +23 (85, 82)

Batta Krisztina nyolcadszorra ölthette magára a zöld zakót
Fotó: Yulia S.

A férfiak mezőnyében az első nap a lehető legszorosabb csatát hozta, már ami a dobogó második és harmadik fokát illeti. Az élen álló fiatal titán, Somogyi Bence ugyanis szenzációs játékának köszönhetően megnyugtató előnyre tett szert riválisaival szemben, sőt meg is tartotta, borsot törve ezzel a nagyok orra alá. Köztük volt a legnagyobb favorit, az ötszörös junior bajnok Závaczki Bálint is, akinek így meg kellett elégednie a bronzéremmel, hiszen nagy meglepetésre a második helyre még a Digi Sport kommentátora, Rádonyi „Csicsó” Kristóf is befurakodott.

Férfidobogó:

1. Somogyi Bence +1 (71, 74)

2. Rádonyi Kristóf +4 (76, 72)

3. Závaczki Bálint +5 (75, 74)

Izgalmasan alakult tehát a Pannonia Masters, amivel gyakorlatilag a rendhagyó hazai golfszezon véget ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában