Szinte minden megyei pályaválasztó lesz

2020.11.28. 13:00

Hazai játéktereken bizonyíthatnak

Az NB III. 20. fordulója rendhagyóra sikeredett, hiszen az eddigi tendenciával szemben ezúttal egy híján minden megyei együttes otthon fogadhatja soros ellenfelét.

Káldor András

Legutóbb Tatabányán nagy csatában győzték le a házigazdák a Bicske csapatát (fehér)

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

KÖZÉP csoport

2020. november 29., 13.00

Dunaújváros PASE (13.)–Szekszárdi UFC (18.)

Legutóbb zsinórban negyedik meccsén maradt nyeretlen a DPASE, úgyhogy a Tolna megyei gárdával szemben már egyrészt ildomos lenne a három pont begyűjtése Jakab Elek tanítványainak, másrészt pedig itt a lehetőség a visszavágásra, hiszen tavaly, Szekszárdon 4-1-re kikaptak.

Iváncsa KSE (4.)–Budapest Honvéd-MFA (5.)

A vendéglátóknak azért kell elsősorban teperniük, hogy visszakerüljenek a dobogóra, és egy győzelem esetén erre meglehet a sanszuk, mert az előttük álló Ferencváros II. a listavezető KTE-hez látogat, és ott eddig kevés csapat szerzett pontot. A Honvéd-MFA az Iváncsa közvetlen üldözője, így aztán az lehet a másik célja Domján Attila vezetőedző csapatának, hogy leszakítsa őket, és a négypontosnál még masszívabb előnyt kovácsoljon. Más kérdés, hogy a tavaly félbeszakadt bajnokságban, idegenben is le tudták győzni a piros-fehérek riválisukat 1-0-ra Cseszneki Richárd korai találatával.

NYUGATI csoport

2020. november 29., 11.00

MOL Fehérvár FC II. (8.)–VLS Veszprém (5.)

Az előző szezonban kétszer találkozott a Vidi II. a veszprémiekkel, és mindkét alkalommal megosztoztak a pontokon. Ellenfelük a korábbi Vidi-edző Pető Tamás dirigálásával markáns csapattá nőtte ki magát, bár idegenbeli mérlegükben a vereségek száma több, mint a győzelmeké. Ezt kellene a piros-kékeknek meglovagolniuk.

Legutóbb Tatabányán nagy csatában győzték le a házigazdák a Bicske csapatát (fehér)
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

2020. november 29., 13.00

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (16.)–Érdi VSE (6.)

Az előző fordulóban a Gárdony csapata alaposan feladta magának a leckét, mivel ellenfele, a THSE-Szabadkikötő háromgólos vezetése után kellett visszakapaszkodniuk a meccsbe. Ez ugyan sikerült, de némi tanulsággal is szolgálhat az amúgy újoncként egyre karakteresebb játékot nyújtó gárdának. Mindenesetre egyáltalán nem lesz könnyű dolguk az előző évben a tabella élén végző, ám idén ugyan eddig kevesebb mérkőzést játszó, de némileg visszafogottabb teljesítménnyel előrukkoló zöld-fehérekkel szemben. Ráadásul hétből négy találkozón idegenben is győztesként jött le a pályáról a Pest megyei együttes.

Bicskei TC (10.)–Tatabányai SC (11.)

Amennyiben nem lennének a pandémia miatt meghozott korlátozások, minden bizonnyal telt ház előtt fogadhatná a rangadón ellenfelét a Bicske. A csapatok rivalizálása nem új keletű, a megyei III. osztályból az NB III.-ba tavaly nyáron éppen a Bicske ütötte el a feljutás lehetőségétől a vendégeket. Ők aztán az 1. fordulóban vissza is vágtak, és 2-0-ra győztek a Grosics Gyula Stadionban. A tabellán egy ponttal előzi meg a kék-fehéreket a vendéglátó, így biztosan nagy csatára lesz kilátás.

C.-Mosonmagyaróvár (2.)–Puskás AFC II. (17.)

A tabella élén álló III. ker. TVE csapatát egyedüliként üldöző Mosonmagyaróvár ellen a tisztes helytállás, és egy esetleges pontszerzés reményében utazhatnak a felcsúti legények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában