megye I.

2020.11.07. 07:30

Hatpontos mérkőzések előtt a megyében

A 13. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosításoknál a vendéglátó csapatok vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

November 7., szombat, 13.30

Bodajk SE (5.)–Főnix FC (11.)

Kovács Zoltán, a Bodajk SE vezetőedzője: – Nem voltunk könnyű helyzetben, több meghatározó játékosom hiányzott Sárosdon, mindössze egy egészséges ember ült a padon, valamint egy ifjúsági játékos. Ebből a mérkőzésből kihoztuk a maximumot, voltak lehetőségeink, azonban azok közül nem tudtunk értékesíteni egyet sem, a Sárosd viszont lőtt kettőt három helyzetből. Ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a pozíciónkat, feltétlenül le kell győznünk a Főnix FC-t. Minden mérkőzésen úgy futunk ki a pályára, hogy szeretnénk nyerni. Örülnék annak, ha a jó sorozatunk folytatódna, mert otthon még nem kaptunk ki, és jó lenne megtartani ezt. Szeretnénk, ha úgy jönnének hozzánk az ellenfelek, hogy nálunk tényleg nehéz pontot szerezni. Meglátjuk, mit hoz a meccs, a Főnix egy fiatal csapat, komoly utánpótlás-nevelő munka folyik az egyesületnél. Úgy gondolom, hogy még fiatalok ehhez a bajnoksághoz, de ők lehetnek a jövő meglepetés csapata, és egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent meg fogunk tenni.

November 8., vasárnap, 13.30

Tó-Vill Kápolnásnyék(8.)–Tordas FÉSZ Zrt. (9.)

Höltzl Richárd, a Tó-Vill Kápolnásnyék vezetőedzője: – Legutóbb a Sárbogárd ellen négy hiányzónk volt, ebből három játékos a csapat tengelyéből, és sajnos ezt nem bírtuk el, nem igazán tudtuk őket pótolni. Enerváltan és pontatlanul játszottunk, pedig másképp terveztük azt a mérkőzést. El kell ismernünk, hogy megérdemelten nyert ellenünk a hazai csapat, de otthon ez a teljesítmény már nem lesz elfogadható. Ismerjük a Tordas csapatát, felmértük a gyenge pontjait, s bár nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy jó és eredményes játékkal föléjük tudunk kerekedni és tartani tudjuk – újonchoz képest – jó helyezésünket a tabellán.

Martonvásár SK (4.)–DUFK SE (14.)

Kovács Attila, a Martonvásár SK vezetőedzője: – Papíron meglepő a két utóbbi vereségünk, ám aki látta a találkozókat, tudja, hogy ezek nem voltak a véletlen művei. Kislángon nem úgy tették oda magukat a fiataljaink, ahogy kell, és a pálya minősége is kifogásolható volt. Jószerével olyan volt a talaj, hogy azon a traktor is felborul, de hangsúlyozom, nemcsak a külső körülményekben keressük a hibákat. Sajnos lehetett látni, hogy nem úgy mennek a srácok, és egy kicsit elhitték azt, hogy jók vagyunk. Enyingen pedig sajnos térdmagasságban csúszkáltak be a hazai játékosok, a játékvezető nem igazán mert belenyúlni mérkőzésbe, hogy kiállított volna bárkit is tőlük. Ez így volt akkor is, amikor én annak idején fociztam a megyében… Egy percen belül kétszer egyértelműen nyújtott lábbal csúszott be piros lapot érően a hazaiak csatára. Egy 18–20 éves játékost ezzel megfélemlítenek, innentől nem mer belemenni a párharcokba, fél a sérüléstől. Hazai pályán egészen jók vagyunk, mindegyik meccsünket megnyertük, remélhetőleg vasárnap sem lesz ez másképp. Több sérülés, illetve betegség nehezíti a munkánkat, nem vagyunk sokan, de bízom abban, hogy megoldjuk a feladatot. Most is három cserével voltunk Kislángon, és ezúttal sem lesz más a helyzet, de nincs ezzel gond, mert aki ott van, annak kell helytállnia.

Móri SE (2.)–Ikarus-Maroshegy (3.)

Kiss Máté, a Móri SE vezetőedzője: – Minden kétséget kizáróan kiemelt mérkőzés lesz a hétvégi találkozó az Ikarus csapata ellen, tekintve az elmúlt évek bajnoki eredményeit és az őszi tabellán elfoglalt helyezését a két gárdának. A martoni meccs után szerkezetben és egy-két poszton is változtattunk, ami a legutóbbi két összecsapáson biztató eredményeket hozott. Az igazi próbatétel most következik, amit fokozott érdeklődéssel vár a móri közönség is. Taktikus csatára számítok, de megvannak az elképzeléseink, és eszerint készültünk a héten. Szeretnénk itthon tartani mind a három pontot, és kiszolgálni szurkolóinkat. Továbbra is több hiányzónk van, de tudom, ez a probléma minden csapatot érint. Örömteli, hogy a legutóbbi két meccsen ifi játékosaink is remekül helytálltak.

Ercsi Kinizsi SE (7.)–Sárosd Kronos Sport (1.)

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi SE vezetőedzője: – Úgy érzem, alakulóban van a csapat, a sérültek visszatértek, és az önbizalma is kezd visszajönni a társaságnak. Bár az Ikarus-Maroshegy elleni mérkőzésen a végeredmény nem ezt tükrözte, de jó meccset játszottunk, volt tartásunk. Egy kicsit tartottunk a Mánytól, de tudtuk, hogy mit akarunk, és ezt meg is valósítottuk. Érkezik a Sárosd hétvégén, mindenféleképpen szeretnénk úgy játszani, hogy azt mondják a mérkőzés után, hogy igen, a Kinizsi jó úton halad! Nyilván a Sárosd az esélyesebb, mégiscsak magabiztosan vezeti a bajnokságot, de meggyőző teljesítményt szeretnénk nyújtani és a legtöbbet kihozni ebből a találkozóból. Kovács Sándor kimagaslóan játszik hetek óta, vezére csapatának, rá feltétlenül figyelnünk kell, de a pillanatnyi forma nagyon meghatározó lehet. Biztos, hogy nem lesz könnyű kilencven perc. Szerencsére teljes lesz a keretünk, úgy néz ki, hogy nem zavarja a munkát sérülés és betegség.

Enying (12.)–Kisláng (10.)

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – A vasárnapi idegenbeli fellépésünk a Tordas ellen nem úgy végződött, ahogy elterveztük. A második félidő derekáig nagyjából rendben volt a játékunk, de aztán kicsit elfáradtunk, fásulttá váltunk, és ez megpecsételte a sorsunkat. Egy számunkra fontos mérkőzést vesztettünk el. Gyorsan össze kell szednünk magunkat, mert a jó formában lévő szomszéd, a Kisláng látogat hozzánk, és ez a találkozó talán még nagyobb jelentőséggel bír. Mindig kiélezett, izgalmas mérkőzéseket játszunk velük, most sem számítunk másra. Természetesen mindkét fél nagyon jól ismeri a másikat, és alaposan felkészült az ellenfél játékából, taktikájából. Nemrég láthattuk a Lajoskomárom elleni hazai mérkőzésüket, ahol igen meggyőző teljesítménnyel győzték le ellenfelüket. Nagyon türelmesnek kell lennünk a támadójátékban, ugyanakkor fontos a maximális koncentráció védekezésben a rögzített helyzeteknél, és persze javítanunk kell a ziccereink kihasználásán. Úgy gondolom, háromesélyes a mérkőzés, de természetesen azon leszünk, hogy jó játékkal itthon tartsuk a három pontot. Fontos, hogy fejben és szívben is ott legyünk a pályán, s akkor mi örülhetünk a lefújás után!

Lajoskomáromi SE (13.)–Mányi TK (15.)

Megyeri János, a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – Nagyon pozitív teljesítményt mutatott a társaság az Ikarus-Maroshegy ellen vasárnap. Az előző mérkőzésekhez képest hozzáállásban, akaratban, fejben és mentálisan kellemes csalódás volt. Láthattuk azt, hogy egy ki-ki meccsen igenis meg tudja valósítani a csapat azokat a feladatokat, amelyekről a futball szól. Nem szégyen, jobb formában van az Ikarus, jobb játékosállománnyal rendelkezik, de a megyei első osztályban mindenki mindenkit megverhet és meglepetés eredményeket érhet el. Bizonyítja ezt, hogy két hete, hazai pályán a DUFK-tól kikaptunk hazai pályán. Nem igazán ismerjük a Mány együttesét, csak a tabella, illetve a lejátszott mérkőzéseik alapján tudunk róluk. Nem is akarok ezzel foglalkozni, inkább a saját csapatommal tenném ezt. Szeretném, ha vasárnap hasonló játékot nyújtanánk, mint előző héten, ha átmentjük az Ikarus elleni formát, akkor semmi gondunk nem lehet. Hatpontos mérkőzés lesz, mindenkire szükség lenne, bár folyamatosan küzdünk azzal, hogy betegségek és sérülések miatt két-három játékosunk mindig hiányzik. Nem tudtunk kiállni még kétszer ugyanazzal a csapattal, de remélem, hogy most ebben a fordulóban megtörik a jég, és ugyanazt a társaságot tudom pályára küldeni, mint legutóbb, és ugyanolyan mentalitással és akarattal fognak küzdeni, mint Fehérváron.

Szabadnapos: Sárbogárd SE (6.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában