Budapesti Honvéd–DFVE

2020.11.08. 20:49

Gólzáporos győzelem a kispestiek ellen

Kéthetes szünet után a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói a Budapesti Honvéd otthonában ugrottak a vízbe a bajnokság hatodik fordulójában. A papírformának megfelelően magabiztosan nyertek, így hat meccs – hat győzelem a DFVE neve mellett, és a BVSC­-vel egyetemben veretlenül vezetik a bajnokságot.

Kecskés Zoltán

Mucsy Anna Mandula három gólt dobott a Honvédnak F.: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Budapesti Honvéd–DFVE 13-33 (4-7, 3-9, 4-9, 2-8)

Budapest, Kőér utcai uszoda, zárt kapus, Vezette: ifj. Kádár József, Juhász Tibor

Gól: Király 5, Pap 2, Balaskó 2, Hollósi, Rajna, Baksa, Bálint, ill. Gurisatti 5, Horváth B. 4, Mahieu 4, Brezovszki 4, Sajben N. 3, Mucsy 3, Szilágyi 2, Sümegi 2, Pál 2, Huszti 2, Szabó N., Ziegler

Gól/Büntető: 1/1, ill. 3/4

Emberelőny: 6/11, ill. 7/7

Újabb gólgazdag fordulót játszottak a női vízilabda-bajnokságban. A Benczur Márton irányította UVSE a nagyszerűen játszó klasszisa, Keszthelyi-Nagy Rita vezérletével győzte le magabiztosan az FTC-t (15-9), a Dunaújváros következő ellenfelét, míg az újvárosiak 46 gólt hozó mérkőzésen múlták felül a fővárosiakat.

Nagyon izgalmas, közönségszórakoztató meccsen sikerült megszerezni az újabb győzelmet Mihók Attila csapatának. A legtöbb találatig Gurisatti Gréta jutott (5!) a hazai csapatban játszó Király Ritával együtt, aki szintén öt találatot jegyzett. A Budapesti Honvéd bátor játékot felvállalva 13 gólt dobott, ami sokat elmond a teljesítményükről, hiszen a DFVE a legjobban védekező csapatnak számít a bajnokságban. Mindösszesen 42 gólt kaptak az eddigi hat forduló során, ráadásul 119 dobott góljukkal is vezetik a statisztikát a többiekkel szemben.

Mucsy Anna Mandula három gólt dobott a Honvédnak F.: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ami a mérkőzés forgatókönyvét illeti: minden az előzetes újvárosi tervek szerint alakult, hiszen már a szünetre sikerült megnyugtató, kilencgólos előnyt kiépíteniük a lányoknak, így 7-16-os mérkőzésállásnál a második félidőben volt módja és lehetősége Mihók Attila vezetőedzőnek a fiatal játékosok szerepeltetésére és a különböző taktikai elemek éles gyakorlására, ami szó szerint akár „aranyat” is érhet a kulcsfontosságú FTC-rangadó előtt.

A 2002. évi születésű Balog Jázmin – aki az utolsó negyedben védte a DFVE kapuját – a klub közösségi oldalán elmondta, örült a lehetőségnek, ugyanakkor a védekezésen van még mit javítani az FTC elleni rangadó előtt.

– Először is gratulálok a Budapesti Honvédnak, mert hatalmasat küzdöttek ellenünk, amit a kapott gólok száma (13!) is jól mutat. Sajnos a védekezésünk nem olyan volt, mint elterveztük a mérkőzés előtt, de remélem, a Fradi ellen ezen tudunk javítani. Örültem a lehetőségnek, nagy megtiszteltetés volt az újvárosi kaput védeni a végén. Büszke vagyok erre, de legfőképpen a csapatra az újabb győzelem miatt.

Diadalával a DFVE továbbra is százszázalékos a tízcsapatos élvonalban, és a BVSC Zugló Diapolóval holtversenyben vezetik a Női OB I-es bajnokságot. Mindkét együttes 18-18 pontot gyűjtött eddig, így három egységgel előzik meg a riválisokat, az UVSE és az FTC együttesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában