mi lesz az uszodákkal?

2020.11.11. 22:43

Fehérvár és Újváros is zöld utat adott

Megkerestük a különböző vizes sport­egyesületek képviselőit a megye két legnagyobb városából, hogy mondják el véleményüket a megszigorított új szabályozással kapcsolatban, hogy hogyan hat ki az életükre.

Kecskés Zoltán

Nagy az öröm, hiszen folytatódhatnak az edzések a Csitáry G. Emil Uszodában az igazolt versenyzőknek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Achív

Borúra derű – fogalmazhatnánk így is a pandémia okozta helyzettel kapcsolatban. Bár a járvány láthatóan egyre inkább terjed, de a versenysportok továbbra is működhetnek, szigorú óvintézkedések mellett. Ez mindenképpen jó hír a kluboknak és versenyzőiknek.

Ennek okán szerda kora este egy zárt körű megbeszélésre ültek össze a székesfehérvári Csitáry G. Emil Uszodát használatba vevő egyesületek képviselői, hogy megvitassák a megváltozott nyitvatartási rendben működő létesítmény igénybevételét, amely hétfőtől péntekig 6-tól 8-ig, valamint 14-től 19 óráig, és szombaton 7-től 12 óráig tart majd nyitva. A fő szempont az volt, hogy biztosítsák a versenyzőiknek megfelelő felkészülést.

Molnár Andrea, a székesfehérvári Orka SE szinkronúszóinak vezetőedzője elmondta, hogy teljesen kaotikus volt a helyzet az elmúlt két-három napban, ami igencsak megviselte a versenyzőiket, hiszen hétfőn még úgy tűnt, hogy megáll az élet legalább 30 napra, majd kedd éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent szabályok, illetve a polgármester Cser-Palkovics András reagálása már más megvilágításba helyezte a dolgokat. A sportlétesítmények, köztük az uszodák a sportról szóló törvény szerint igazolt versenyzők számára látogathatóak edzés vagy sportrendezvényen való részvétel céljából. A vezetőedző kiemelte, hogy egy konstruktív megbeszélésen vannak túl, de a beosztási időpontok tökéletes összehangolása még a hét nagy feladata lesz. Sajnálta ugyanakkor, amit az MSZÚSZ főtitkára, Cseh Krisztián is megerősített, hogy elmarad a hétvégére tervezett Magyar Kupa és – Országos Bajnokság, így legközelebb a tervek szerint november végén, az Aquatic Kupán versenyezhetnek a szinkronúszók.

Nagy az öröm, hiszen folytatódhatnak az edzések a Csitáry G. Emil Uszodában az igazolt versenyzőknek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Achív

Reagáltak megkeresésünkre a Fehérvár Vízilabda SE-től is, akik szintén próbáltak pozitívak maradni: „A lehetőségeinkhez képest folytatjuk a közös edzéseket, és amíg csak lehetséges, vízbe ugrunk a OB I/B bajnokságban, ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség a hatályba lépett kormány rendelete alapján a tréningek mellett engedélyezte a versenysorozatok kiírás szerinti folytatását is. A hétvégén az Angyalföldi Sportiskolához látogatunk, ahol szeretnék megszerezni a negyedik győzelmünket a szezonban.

Ezek után a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodába látogattunk, ahol Primász Ágnes, a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda-együttesének szakosztályvezetője volt a segítségünkre.

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert az uszoda nyitvatartása nem változik, így a különböző sportágak igazolt játékosainak felkészülése zavartalanul folytatódhat tovább a létesítményben, a kiadott kormányrendelettel össz­hangban. Köszönjük szépen az uszoda vezetésének, hogy partnerek voltak, és mindent megtettek azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsák a versenysport fenntartásához Újvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában