Kapott gól nélkül hozták le

2020.11.23. 22:24

A magabiztos diadal mellett fontos, hogy nem rezdült a Vidi hálója

Magabiztos győzelemmel tartotta itthon a pontokat a MOL Fehérvár FC az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Azonban a DVTK ellen is helyzetek sokaságát puskázta el a Vidi.

Ferencz Balázs

Nikolics Nemanja (pirosban) hat góljával a bajnokság mesterlövészei között a második Fotó: Török A./mw

Fotó: Török Attila

A Diósgyőrnek tulajdonképpen esélye sem volt. A MOL Fehérvár FC már az első perctől beszorította saját térfelére a DVTK-t, azonban csak a hajrában tudta eldönteni a párharcot.

Jól futballozott a Vidi, lendületesen, jó ütemben futtatta a támadásokat Márton Gábor alakulata, azonban „betegségéből” még mindig nem lábalt ki a csapata. Hiába a rengeteg helyzet, csak a 36. percben sikerült betalálni, az egyébként sok hibával futballozó Bamgboye álompasszát a házi gólkirály, Nikolics Nemanja passzolta a kapuba. Idejekorán lezárhatta volna a meccset a fehérvári egylet, de Budu Ziv­zivadze is hatalmas lehetőségeket puskázott el, ráadásul az egy-egy villanásra feléledő miskolciak próbálkozását Rockov kapusnak kellett bravúrral védenie. A fölényt aztán a hajrában váltotta gólokra a Vidi: Zivzivadze végre betalált, s a slusszpoént a csereként beállt Petrjak tizenegyes-gólja jelentette. 3-0-ra nyert a MOL Fehérvár FC, s 19 pontjával holtversenyben áll a tabella harmadik helyén a több győzelmet gyűjtő Kisvárdával karöltve.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk, remek futballt mutatott be a csapat – értékelt a találkozó után a fehérváriak vezetőedzője, Márton Gábor. – Már az első

félidőben viszontláttam a játékosoktól azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. A szünetben a befejezések kapcsán kellett egy kicsit megnyugtatni a fiúkat, azt kértem tőlük, hogy a kapu előtt higgadjanak le és ne siessék el a befejezéseket. A második félidőben voltak pillanatok, amikor kissé kapkodós volt a játékunk, azonban rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, és ezek közül néhányat gólra tudtunk váltani. Korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést, és akkor nem kellett volna izgulnunk menet közben. Gratulálok a srácoknak.

Nikolics Nemanja (pirosban) hat góljával a bajnokság mesterlövészei között a második Fotó: Török A./mw

A középpályán kezdőként kapott feladatot a brazil Alef, aki sok labdát gyűjtött be, s jól mozgatta a társakat.

– Úgy érzem, a DVTK elleni mérkőzés jól sikerült az én szemszögemből, de ehhez kellettek a csapattársak is, hiszen a győzelem közös érdem. Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, főleg az első félidőben, ezeket azonban sokkal jobb százalékban kell értékesítenünk. A saját teljesítményemmel egyébként sosem vagyok maximálisan megelégedve, hiszen mindig van hova fejlődni. Tovább kell dolgoznunk, hogy a kitűzött céljainkat meg tudjuk valósítani. Aminek örülök, hogy gyorsan sikerült beilleszkednem a csapatba, remekül megértjük egymást a csapattársakkal, a családom pedig remekül érzi magát Székesfehérváron – vélekedett Alef.

Igaz, helyzetei alapján hat góllal is nyerhetett volna a Vidi, de ami lényeges, hosszú idő után kapott gól nélkül hozott le egy bajnokit, ami biztató lehet a folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában